AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Katılım finans kuruluşlarının bankalardan bir farkının olmadığına ilişkin genel bir algı toplumumuzda yer etmiş durumdadır. Bu algıyı dönüştürmenin ilk adımı halen kullanılan Katılım Bankası isminin Katılım Finans Kurumu şeklinde değiştirilmesi olabilir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 'Katılım Bankası' yerine 'Katılım Finans Kurumu' ismini önerdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen Katılım Finans Strateji Belgesi Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında, "Son 8-9 yıldır Türkiye'yi yönetilebilir olmaktan çıkarmak için kumpastan darbeye her yolu denediler. Bu sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı. Bu sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı ama mücadele bizi güçlü kıldı" ifadelerini kullandı.

"Dünyada ekonomik büyümenin lokomotifi olması gereken finans sistemi artık bu görevi yerine getiremiyor" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Yeni bir finansal mimari arayışı giderek hız kazanıyor. Merkezinde insanın olmadığı yapı sürdürülebilir değildir. Yeni bir finansal mimari inşa edecek çalışmalara destek veriyoruz."

Katılım bankalarının hızlı bir büyüme sürecine gireceğine inandığını belirten Erdoğan, şunları ifade etti:

"Katılım finans kuruluşlarının bankalardan bir farkının olmadığına ilişkin genel bir algı toplumumuzda yer etmiş durumdadır. Bu algıyı dönüştürmenin ilk adımı halen kullanılan Katılım Bankası isminin Katılım Finans Kurumu şeklinde değiştirilmesi olabilir."