AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Karadeniz'deki sel felaketinde kaybolan 15 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "Felaketin izlerini sileceğiz" dedi.

Erdoğan: Kaybolan 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, 82 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde kayıp 15 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Afet bölgelerinde felaketin izlerini silmekte kararlı olduklarını söyleyern Erdoğan, yangın bölgelerinde de zararların telafisine başladığını söyledi. Erdoğan, "Amacımız 1 yıla kadar hak sahiplerine evlerini teslim etmek"dedi.

Türkiye salgının olumsuz etkileriyle mücadelede son derece başarılı oldu. Türkiye ekonomisi küresel krizden bu yana tüm olumsuzluklara rağmen kesintisiz büyümesini sürdürdü.

Erdoğan, Orta Vadeli Program kapsamında, istihdamın yıllık ortalama 1 milyon 170 bin kişi artmasını, işsizlik oranının kademeli gerilemesini hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye ekomisinde bu yılı yüzde 9 civarında bir büyümeyle kapatmayı öngördüklerini söyleyen Erdoğan, "Ekonomimizin en önemli sorunlarından birinin enflasyon olduğunu biliyoruz. İnşallah bu meselesinin de üstesinden geliyoruz" açıklamasında bulundu.

"İhracatamız rekorlar kırmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle zayıflayan turizm sektörü toparlanıyor" diyen Erdoğan, "Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervimiz, 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları aşmış durumda" dedi.

Erdoğan konuşmasının sonunda aşı çağrısı yaparak, "Salgınla mücadelede tek ve en önemli kozumuz aşıdır. Vatandaşlarımızı aşılarını yapmaya ve tamamlamaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

ÇELTİK FİYATLARI BELLİ OLDU

Çeltik hasadı için Toprak Mahsulleri Ofisinin alım fiyatlarını da belirlediklerini bildiren Erdoğan, "Buna göre, ton başına baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulanacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hasat döneminin ve alım fiyatlarının çeltik üreticilerine hayırlı olmasını diledi.