Afrika ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bürokrasinin ne olduğunu bile bilmiyorlar. Vesayet çağrısından başka bir şey değil" diye konuştu.

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun açıklaması vesayet çağrısından başka bir şey değil

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 ülkeyi kapsayan ve 4 gün sürecek Afrika ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara uyarısıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Öncelikle bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bu hukuk dışı çağrı, kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Bunlar demokrasinin ne olduğunu bilmiyor. Bay Kemal'in heves ettiği vesayet günleri geride kaldı. Türkiye hukuk devletidir. Bay Kemal'in adeta oyun oynadığı bir alan değildir. Şunu bilmesi lazım heves ettiğiniz günler ki vesayet günleridir onlar da geride kaldı. Herkes görevinin hukuka uygun bir şekilde yapmak mecburiyetindedir. Kılıçdaroğlu'nun bu tehdidi açıkça bir suçtur" dedi.

Araştırma şirketleri tarafından yapılan seçim anketlerine ilişkin soruya da yanıt veren Erdoğan, "Benim kamuoyu araştırmalarına güvenim kalmamıştır zaten bunu daha önce de dile getirmiştim. Birçok anket şirketi çalıştıkları partinin beklentilerine göre sonuçlar ortaya çıkarıyor" diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Başbakanlığım dahil bugüne kadar 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdim.

Bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısında başka bir şey değildir.

Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı, boş heves. Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemal’e hatırlatıyorum. Bay Kemal’in oyun oynadığı alan da değildir. Heves ettiğiniz günler geride kaldı. Cumhurbaşkanı’ndan en alt düzeydeki memura kadar herkes görevini hukuka uygun yapma mecburiyetindedir.

Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi aynı zamanda açıkça bir suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin?

Bugüne kadar AK Parti zihniyetinden şu 19 -20 yıl içinde böyle bir şey duydun mu?Yerel seçimlerde iş başına geldiniz belediyeleri boşaltıyorsunuz. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerini ve hatta genel olarak milletimizi ilk tehdidi bu değil. Şimdi bir de tarih veriyor. Haydi bakalım göreceğiz ne yapacağını. Bay Kemal bu alan boş değil. Bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tartışıyorsun. Merkez Bankası Başkanı sana randevu istediğin gün randevu verdi. Bağımsız olmamış olsaydı sana bu randevuyu vermeyebilirdi. Sana randevuyu randevuyu istediğin gün verdi. Ziyaretten çıktıktan sonra hâlâ medyayı, halkı kandırmaya kalkıyorsun. Verdiğiniz rakamlar baştan başa yanlış.

Biz CHP'nin bu diline alışığız.Türkiye vesayeti gömeli çok oldu. Tabii o zamanlar Bay Kemal siyaseti bilmiyordu

"SEÇİM ANKETİ" AÇIKLAMASI

Değerli arkadaşlar özellikle son dönemde ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortadadır. Bu tür anketlerde manipülasyondan ciddi manada bıktık. Ama gerçekçi anketler bunların manipülasyonlarını tamamıyla ayaklar altına alacak anketlerdir. Anketle millete psikolojik operasyon çabaları her zaman olmuştur. Ama biz bunlara alışığız. Kamuoyu araştırma şirketlerine benim güvenimin kalmadığını daha öne de açıklamıştık.

Son seçimlerde sonuçları bırakın bileni, yakın tahminde bulunan bile çıkmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bunu açıkça gördük. Çalıştıkları partinin beklentilerine göre sonuç çıkarıyorlar.

Eserleri yatırımları milletimiz görmüyor mu sanıyorsunuz? Sandık bu işlerin aynasıdır. Milletin gönlünde şaşmaz yer alan AK Parti inşallah Haziran'da da yola devam diyecektir. Ben Milletimizin bu balon anketlere gereken cevabı vereceğine inanıyorum.

F-35 ve F-16 ALIMLARI

Arkadaşlar bu konu tabi malum F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. Bizim böyle bir durumumuz söz konusu değil. Biz 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık. Bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu. Bununla ilgili olarak da biz ülkemizin savunma ihtiyaçlarını gidermek için ne gerekiyorsa bu adımları atalım dedik. Bugünün devamlılığı için de özellikle savaş uçağı filomuzu her zaman hazır ve modern duruma getirmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. F-16'ların modernizasyonundan tutun yenilerini almak suretiyle filomuzu daha da geliştirelim gayreti içerisindeyiz. Bu F-35 programı kapsamında ödemesini almamız gerekiyor. Görüşmelerimizde bu konuyu dile getiriyoruz. Sorunun çözümü için de diyaloğu önemsiyoruz.

KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

Az gelişmiş toplumlar ne yazık ki kaderine terk edildi. Biz Türkiye olarak buna böyle bakamayız. Solunum cihazlarına kadar ne gerekiyorsa elimizden geldiğince yardım elimizi uzatıyoruz.

En yakın zamanda işe TürkoVac çıkıyor. Bununla birlikte kimseye engel uygulama yoluna gitmeden gönüllülük sürecini aştıktan sonra da dünyaya elimizden gelen desteği inşallah her yere vermeye çalışacağız. Zaten biz bu dönemde 159 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa yardımda bulunduk.

Dezavantajlı kitlelerin az gelişmiş ülkelerin aşı, tanı tedavi ve koruma araçlarına erişiminin evrensel sağlık hakkı olduğunu biliyor buna inanıyoruz."