CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 26 Ocak akşamı kamuoyuna açıkladığı yolsuzluk belgelerinin ‘açıklanma saatine’ takılan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Saat 22:00'de ben televizyona çıkacağım, o da 22:00'de kendisine göre YouTube'u var, Cumhurbaşkanını susturacak” dedi. Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu'nu da hedef aldı.

Erdoğan, İmamoğlu'nu hedef aldı: Kafayı bulmaya gidiyor!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni'ndei, toplu açılış töreninde ve AKP Giresun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu ve muhalefeti hedef aldı.

Erdoğan ilk konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 26 Ocak Çarşamba akşamı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayı hedef alan Erdoğan, “Adam kendine göre taktik yapıyor, saat 22:00'de ben televizyona çıkacağım, o da 22:00'de kendisine göre YouTube'u var, Cumhurbaşkanını susturacak” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT VERMEDİ

Saat detayına takılan Erdoğan, söz konusu belgelere karşı ise herhangi bir yanıt vermedi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun açıklamalarını hatırlatmakla yetindi.

Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına ilişkin, "Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman hiçbir ihaleye imza atmaz. Bunu devlet tecrübesi olan herkes bilir. Bakanlar da imza atmazlar. Hiçbir ihale ve ödemeye Cumhurbaşkanı imza atmaz. Oradaki kağıdı göstererek yalan konuştu." ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu 26 Ocak’ta bürokratların kendisine ulaştırdığı belgelerden birini kamuoyu ile paylaşmış, Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı inşaatı ile elektromekanik sistemlerin teminine ilişkin, 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 liralık ihalenin 9 milyar 449 milyon TL'ye CHP'nin beşli çete olarak nitelendirdiği şirketlerden birine verildiğini belgelerle açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu, "Saray'daki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için. Tek bir imza ile 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazine'nin kasasını soyanlar doymamış, daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış" demişti.

Erdoğan da aynı gün NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI

AKP’li Cumhurbaşkanı, ikinci konuşmasında ise "Kafayı bulmaya gidiyor" diyerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na gönderme yaptı.

Erdoğan, "Sel felaketi oldu bakan arkadaşlarım ve ben hep birlikte Doğankent'te, Dereli'deydik. Balıkçıya gitmedik. Vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk, onlarla dertlendik. Ama birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor. Öbür tarafta kar bora fırtına esiyor. Hiç umurlarında değil. Bu belediye başkanlığını ben de yaptım. Hem de İstanbul'da. Kar, bora, fırtına olacak; deprem olacak, sel olacak... Yok Bodrum'a git, yok şuraya buraya git, bizim kitabımızda o yok. Bizim kitabımızda halkınla beraber olacaksın" dedi.

"Bunlar ülkenin milli çıkarlarını içeride ve dışarıda savunmaktan acizler” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Bunlar milletin geleceği için en küçük bir hayal kurmaktan acizler. Çünkü bunlar milletimizin ‘ver yiyen ört yatam bekle canım çıkmasın’ diye tarif ettiği türün mensuplarıdır. İşte bunun için de hiçbir zaman iflah olmamışlardır ve olmayacaklardır” diye konuştu.

DÖVİZ KURU İDDİASI

Sözlerinin devamında döviz kurundaki dalgalanmadan bahseden Erdoğan, “Geçtiğimiz aralık ayının 20'sine kadar döviz kurunda yaşanan suni dalgalanmanın önünü nasıl kestiğimizi biliyorsunuz. Önce piyasanın kendi dinamikleri için bu dalgalanmanın durulmasını bekledik. Baktık bu iş milletimize ciddi zararlar verecek bir yere doğru gidiyor, hemen tedbirlerimizi aldık, mekanizmalarımızı kurduk ve kuru tekrar istikrara kavuşturduk. Enflasyonun sizleri üzerinde ciddi bir yük haline dönüştüğünü görüyoruz, faizle mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz. Bilin ki enflasyon da inecek. Daha da düşecek” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR İFTİRA BUNLARI KURTARAMAYACAK”

Erdoğan, üçüncü konuşmasını ise AKP Giresun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda gerçekleştirdi ve yine muhalefeti hedef aldı.

Giresun’da yaşanan sel felaketi hakkında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı, “Gidenleri geri getiremeyeceğimizi elbette biliyoruz. Kayıplarımızın acısı halen içimizi karartmaya devam ediyor. Ancak afetzede kardeşlerimizin dertlerine derman olabildiğimiz için kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Devletimizin gücünü, büyüklüğünü, kerim vasfını böyle günlerde gösterebildiğimiz için gururluyuz, mutluyuz” dedi.

"İklim değişikliğinin ülkemizi de etkilediği dönemde bu meseleyi görmezden gelme lüksümüz yoktur” diyen Erdoğan, “Çevre konusunda daha fazla hassasiyet göstereceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

“Biz tüm şartları zorlayarak ülkemizi başarıdan başarıya koştururken muhalefetin içler acısı durumunu eminim siz de görüyorsunuz. Türkiye ekonomiden terörle mücadeleye, sağlıktan savunmaya kadar hemen her cephede tarihinin en kritik mücadelelerini veriyor” ifadelerini kullanan Erdoğan, CHP'yi eleştirerek, "Sorsan Atatürk'ün partisiyiz derler. Sorsan cumhuriyeti biz kurduk derler ama bölücü örgütün uzantılarıyla yol yürümekten de çekinmezler." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Sadece 1 haftada yaşananlara bakmak bile muhalefetin çapını görmek için bile kafidir. Hiçbir iftira bunları kurtaramayacak. Hiçbir medya kampanyası bu skandalların üstünü kapatamayacaktır. Önce 2023, ardından 2024 seçimleri bu beceriksizlerin siyasetten tasfiye edildiği yıllar olacaktır. Bugünden itibaren çok daha güçlü çalışacağız. Daha koordineli, uyumlu, planlı çalışacağız."