AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef aldı. Akşener'e "Kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım" diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Teröristlerle koyun koyunasın" iddiasında bulundu.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Akşener'e yüklendi: "Kiminle uğraşacağını bilmen lazım"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, açıklamasında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

"Bay bay Kemal senin kaç konutun var" diyen Erdoğan, "Acaba senin büyükşehir belediyelerin veya belediyelerin kaç konut yaptılar söyler misin? İzmir'de, Anlatya'da, Muğla'da ne yaptılar. Sadece laf, biz yaptık biz. Onlar değil" ifadelerini kullandı.

CHP'YE YÜKLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklenen Erdoğan, "Biliyorsunuz bu ülkede yapılan her işe karşı çıkmayı, takoz koymayı, yalan ve iftara ile engel olmayı maharet sanan bir kesim var. Kimdir bu? CHP... Meslekleri budur. Geçmişte köprülerden tünellere, havalimanlarından fabrikalara, savunma sanayi projelerinden sessiz devrimlerimize kadar her konuda bu kesimin şirretçe yürüttüğü kampanyalara maruz kaldık. Vaktimizin ve enerjimizin bir kısmını iş yapmaya, bir kısmını da bu işlerin önünü tıkamaya çalışanlarla mücadeleye ayırdık" diye konuştu.

"Şimdi de Kanal İstanbul'un önünü kesmeye çalışıyorlar" diyen Erdoğan, "Bay bay Kemal, kesemeyeceksin. İstanbul Havalimanı'nın önünü kesmeye çalıştın. Ne oldu, kesebildin mi? İstanbul Havalimanı şu anda dünyada parmakla gösteriliyor" ifadelerini kullandı.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de hedef alan Erdoğan, "Senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Onun için kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım. Biz 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' diyerek bu yolda yürüdük" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu hedef almayı sürdüren Erdoğan, "Bay bak Kemal, teröristlerle koyun koyunasın. İyi masaya oturdun. Bay bay Kemal'e Kandil'den selam geliyor, 'beraber yürüyeceğiz' diyorlar. Yürüyün bakalım, nereye kadar yürüyeceksiniz" diye konuştu.

RAKİPLERİNİ DE HEDEF ALDI

"Sizlerden benim bir ricam var" diyen Erdoğan, "Sandığa giderken cumhurbaşkanı adaylarına, ittifaklara bakıp kendinizin, evlatlarınızın ve ülkenizin geleceğini hangisine emanet edebileceğinizi bir düşünmenizdir. Biliyorsunuz Yüksek Seçim Kurulu, dört cumhurbaşkanı adayının kesin listesini açıkladı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi: "Bir tarafta bölücülerin yürü Kemal'i var. Öte tarafta gel Muharrem bulunuyor. Beri taraftakini saymaya gerek bile yok. Tabii bir de ömrünün son 40 yılını belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak ülkesine ve milletine hizmete adamış, Türkiye'nin demokrasine ve ekonomisine çağ atlatmış bir kardeşiniz var."

İFTAR PROGRAMINDA DA BOL BOL KARA ÇALDI

Erdoğan, akşam saatlerinde ise depremzedelerle iftar programına katıldı. Burada da muhalefeti hedef almayı ve seçime yönelik mesajlar vermeyi sürdüren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Rabbim soframızın bereketini artırsın. Bu sofra çevresinde buluşanlar için makamın, zengin ve fakirin hiçbir önemi yoktur. Asrın felakati ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde insanımız yardımlaşmanın kitabını adeta yeniden yazıyor. Belediyelerimiz nerede bir muhtaç varsa ihtiyaçlarını gidermenin derdinde. 85 milyonun tamamı dünyada başka hiçbir millete nasip olmayacak bir şuur ile depremzedelerimize omuz veriyor.

Milletçe 6 Şubat sabahı insanlık tarihinin en büyük afetlerinden birine uyandık. Depremler Elazığ'ın da aralarında bulunduğu 11 şehirde yıkıma yol açtı. Depremde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yitip giden canlarımızın yüreğimize düşürdüğü ateşi tarif etmekte kelimeler kifayetsiz kalıyor.

“ELAZIĞ’DAKİ DEPREMDEN SONRA İNSANIMIZI SAHİPSİZ BIRAKMADIK”

2020 senesinde Elazığ'da yaşanan depremden sonra hiçbir insanımızı sahipsiz ve çaresiz bırakmadık. Gece gündüz çalışarak depremden etkilenen vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturduk. Şimdi de aynısını 11 vilayetimizin hepsi için yapıyoruz. Deprem konutlarımızın inşasına geçiyoruz. 67 binin üzerinde konut ve köy evinin inşa sürecini başlattık. Her gün her saat yeni konutların temelleri atılıyor ve bu sayı sürekli artıyor. Amacımız toplam 650 bin konutu yaparak deprem mağdurlarına teslim etmektir. Her ne kadar birileri bizi daha fazlası için cesaretlendirmek yerine saçma sapan yalanlarla önümüzü kesmeye çalışsa da devam ediyoruz. Biz sandık ufukta görününce vaat bohçasını açanlardan değiliz.

SEÇİM MESAJI: “HAK ETTİKLERİ DERSİ VERİN”

Biz vaatlerinin sonuna kadar arkasında duran bir Cumhur İttifakı’yız. Aynı başarıyı burada da sergileyeceğiz. İş yapmak ülkeye ve millete hizmet etmek varken başka hedefler peşinde koşanları Allah'a havale ediyoruz. Bizim iş bilmezlerin lakırdılarını dinleyecek bunlara kaybedecek vaktimiz yok. Depremzedelerimiz bizden yuva bekliyor. Cumhur İttifakı olarak bu beklentileri boşa çıkarmamakta kararlıyız.

Allah'ın izniyle şu seçim gündemini de atlattıktan sonra deprem bölgesindeki çalışmalara daha fazla yükleneceğiz. Önümüzde 43 gün kaldı. 14 Mayıs'ta hep birlikte sandıklara gidecek ve geleceğimiz adına tercihimizi ortaya koyacağız. Bizi asla yalnız bırakmayan Elazığ'ın 14 Mayıs'ta da aynı kararlı duruşu tekrarlayacağına inanıyorum.

Terör örgütleri ile yol yürümekten çekinmeyenlere, koltuk kavgasına tutuşanlara, söylemleriyle FETÖ'cülere ve bölücülere umut aşılayanlara kendi siyasi ikballerinden kendi heveslerinden başka bir şey düşünmeyenlere hak ettikleri dersi vermenizi bekliyorum. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin diyorum. Bugün temelini attığımız deprem konutlarımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”