AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne geldi. Erdoğan "100 bin doz aşıyı beraberimde getirdim. Sağlık Bakanlığımız 1 milyon doz Sinovac ve 100 bin doz TURKOVAC aşısını yine gönderecek." açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Kongo'da konuştu: 100 bin doz aşıyı beraberimde getirdim


AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı, Kinşasa Uluslararası Havalimanı'nda Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Jean-Michel Sama Lukonde Kyenge, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Christophe Lutundula Apala Pen'Apala ve Türkiye'nin Kinşasa Büyükelçisi Murat Ülkü karşıladı.

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de Kinşasa'ya geldi.

Erdoğan buradaki konuşmasında "Sayın Cumhurbaşkanını gösterdiği başarıdan ötürü tebrik ediyorum. Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri ve iş birliği imkanlarını gözden geçirdik. İkili iş birliğimizi geliştirme yönündeki irademizi teyit ettik. Güvenlik ve terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. FETÖ ile mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"1 Şubatta terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarınız için baş sağlığı diliyorum. Eğitim ve kültür alanındaki iş birliğimizi ortak projelerle geliştirmek istiyoruz. " diyen Erdoğan "100 bin doz aşıyı beraberimde getirdim. Sağlık Bakanlığımız 1 milyon doz Sinovac ve 100 bin doz TURKOVAC aşısını yine gönderecek." açıklamasında bulundu.