‘Kadın Muhtarlarla Buluşma’ etkinliğinde konuşan Erdoğan, Anayasa'mızda ‘Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz’ demesine rağmen yıllarca eğitim hakkını kullanmaktan yoksun bırakılan kadınlarımıza eğitim hakkını biz verdik” ifadelerini kullandı. Yağ fiyatları hakkında da konuşan Erdoğan, "Türkiye’nin Ayçiçek yağı sorunu yoktur. Stokçular utanmadan, sıkılmadan fiyat artırıyor. Muhalefet de kampanya yapıyor" dedi. Erdoğan, doktorların maaş şikayetine de çıkıştı.

Erdoğan konuştu: Muhalefeti ‘yağ’dan hedef aldı, muhtarlara ‘ihbar’ görevi verdi, doktorlara çıkıştı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kadın Muhtarlarla Buluşma’ etkinliğinde konuştu.

"Mücadele alanlarımızdan biri de kadınlarımızı haklarına kavuşturmak olmuştur" iddiasında bulunan Erdoğan, "Anayasa'mızda ‘Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz demesine rağmen yıllarca eğitim hakkını kullanmaktan yoksun bırakılan kadınlarımıza eğitim hakkını biz verdik” dedi.

Yağ fiyatlarındaki artışlar hakkında da konuşan Erdoğan muhalefeti suçladı. Erdoğan açıklamasında, "Bizim ayçiçeği, zeytinyağı, böyle bir sorunumuz yok. Bunu muhalefet, ülkemizi darda zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, doktorların kamu hastanelerini ve ülkeyi terk etmesi hakkında ise, "Bakın açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim: Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Biz de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlar beraber bu yola devam ederiz" şeklinde konuştu.

KADINLARA SEÇİLME HAKKI

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler şöyle:

“Anayasa'mızda ‘Her vatandaş seçilme hakkına sahiptir’ denmesine ve milletvekilli seçilme engelleri arasında başörtülü olma bir şart bulunmamasına rağmen kadınların hukuksuz bir biçimde gasp edilen seçilme hakkını kullanmasını biz sağladık.

Kadınlarımız arasında baş örtülü, başı açık ayrımını biz bitirdik, kadınlardan yana biz tarafız.

KADINA ŞİDDET AÇIKLAMASI

Failin sadece indirim almaya yönelik duruşmada tutum ve davranışları, şu komikliğe bakın kılık kıyafeti, kravat takması, boyun bükmesi takdiri indirim sebebi olarak dikkate alınmayacaktır.

Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet suçlarının kadına karşı işlenmesi nitelikli hal kapsamına alınarak cezaları arttırıyoruz.

Israrlı şekilde fiziken takip etmek, iletişim araçlarını, üçüncü kişileri kullanarak temas kurmaya çalışmak fiilleri de artık suç sayılacak.

Eşe ya da boşanmış olduğu eşe karşı işlenen suçlar katalog suçları arasına alınacak. Vekili olmayan kadınlara talepleri halinde ücretsiz avukat tayin edilecektir.

AYÇİÇEK YAĞI AÇIKLAMASI

Asıl gücümüz, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Son günlerde bir yağ meselesi çıkardılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı, böyle bir sorunumuz yok. Bunu muhalefet, ülkemizi darda zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor. Muhtarlarımdan şunu istiyorum. Mahallenizde marketlerde gerçekten ayçiçek yağı var mı yok mu?

Gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip bize ihbar edeceksiniz, bunların gereğini yapacağız. Buralarda birinci derece sorumlu validir, sizler valinin oralardaki eli, ayağısınız.

Bunlar stokçu, depoluyorlar, rakamları yükseltiyorlar ve raflarda yok diyerek böyle kampanyayı yürütüyorlar.

DOKTORLARI HEDEF ALDI

“Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Soruyorum, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yerleştirdi, en çok maliyeti olan da hangi birimdir; sağlıktır. Ama şimdi ‘Efendim işte az para veriyor.’ Sordum ‘En düşük alan ne alıyordur?’ E işte 8 bin 9 bin… ‘En yüksek alan ne alıyordur?’ 15 bin civarında alıyordur… Buna rağmen özel sektör çok daha iyi para verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış… Bakın açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim: Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Biz de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlar beraber bu yola devam ederiz.”

HERZOG İLE ALİYEV TÜRKİYE'YE GELCEK

Erdoğan açıklamasının devamında, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un yarınki ziyaretinin ardından perşembe günü de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in Türkiye’ye geleceğini açıkladı.