Körfez Arap ülkelerinin Türkiye’de ‘para depoladığını’ söyleyen Erdoğan, Pazar günü yeniden cumhurbaşkanı seçilirse o ülkelere ‘süratle şükran ziyareti yapacağını’ söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan: Körfez liderlerine şükran borcumu ifade etmek için süratle gideceğim
Fotoğraf: DepoPhotos

Türkiye ekonomisi, tarihinin en kritik seçimine iki gün kala büyük bir darboğaz içinde. Merkez Bankası net rezervleri, 21 yıl sonra ilk kez eksiye düşmüşken piyasada dövizin ateşi de yükseliyor. Öte yandan bankaların döviz çekmeyi zorlaştırdığı da iddialar arasında.

Dün akşam katıldığı canlı yayında, ‘gazeteci’ sıfatıyla karşısına çıkan fahri AKP’lilerin ‘sorularını’ yanıtlayan Erdoğan, ekonomideki bu durumu görmezden gelirken, “Kriz tellallarının özellikle söylemlerine kimse kulak asmasın” dedi.

Sözlerinin devamında, “Kimse endişe etmesin, ekonomimiz, bankacılık sistemimiz, finans sistemimiz gayet sağlam” iddiasında bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı, Türkiye ekonomisine Körfez Arap ülkelerinden gelen paraları “Depolama” olarak ifade etti.

“Bu arada da yine Körfez'den falan bizim sistemimizin içerisine para depo eden ülkeler oldu. Bu da tabii ne yaptı, ister istemez kısa bir süre için de olsa Merkez Bankamızı, piyasamızı rahatlattı” diyen Erdoğan, konuşmasının devamında ise o liderlere ‘şükran’ borcunun olduğunu söyledi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “İşte şimdi burada bunlara prim vermeden inşallah bu seçimi de pazar günü hayırlısıyla kapattığımızda zaten göreceksiniz buraya liderler nasıl gelecekler. Veya ben o liderlere şükran borcumu ifade etmek için süratle nasıl gideceğim, bunları da göreceğiz. Bizi bu noktada vurmaya çalışanlar var, bir de sürekli burayı takip eden dostlarımız var.”