Kosova Başbakanı Albin Kurti ile ortak basın toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kosova ile Sırbistan arasındaki diyaloğu destekliyor, tarafların barışçıl ve yapıcı yaklaşımlar sergilemesini bekliyoruz" dedi.

Erdoğan: Kosova ile Sırbistan arasındaki diyaloğu destekliyoruz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kosova Başbakanı Albin Kurti, Vahdettin Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Erdoğan, "Kosova'ya en çok ihracat yapan ülke konumundayız ve bunu şimdi 1 milyar avroya ulaştırmamız gerekiyor" dedi.

"Kosova ile Sırbistan arasındaki diyaloğu destekliyor, tarafların barışçıl ve yapıcı yaklaşımlar sergilemesini bekliyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye bölgemizin barış ve istikrarı için gerekebilecek her türlü desteği sunmaya hazırdır. Bölgesinde barış ve istikrarın teminatı olacak müreffeh Kosova ile kardeşlik hukukumuzu tahkim edecek adımlar atmayı sürdüreceğiz."

Kosova Başbakanı Kurti ise, "Sayın Erdoğan'a bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Bizim AB, NATO ve Avrupa Konseyi sürecinde desteklemiştir. Avrupa kıtasının geçirdiği kritik süreç bizi birleştirmektedir. Türkiye bizim için önemli ekonomi ve ticaret ortaklarından biridir. Şu andaki işbirliğimizi daha yüksek potansiyele ulaştırmak için kullanabiliriz" diye konuştu.