Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, yaptıkları görüşmede AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nin kesin olarak kaldırılacağını ifade ettiği açıkladı.

Erdoğan’la görüşen Asiltürk: İstanbul Sözleşmesi'nin kalkacağını kesin olarak ifade etti!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesinin kaldırılacağını kendisine kesin olarak ifade ettiğini söyledi.

Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ilişkin konuştu.

AKP'den bazı yetkililerin kendisine gelerek, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması konusunu Erdoğan'a iletmelerini istediğini açıklayan Asiltürk, "Bu sözleşmeyle ilgili olarak bana AK Parti'nin yetkili kişileri geldiler ve 'Bu sözleşmeyi biz de Cumhurbaşkanı da kesinlikle kaldırmak istiyor. Ama bizim içimizde de bazı sıkıntılar olduğu için lütfen bizi destekleyin' dediler. Ben de biliyorum Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiğini, kesinlikle kalkacak. Kaldıracaklarını kendisi de kesin olarak ifade etti” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

İstanbul Sözleşmesi, İstanbul'da gerçekleşen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin 121. toplantısında kabul edildi. 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açılmış olması nedeniyle kısaca "İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinmektedir ve 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Türkiye, AKP döneminde 11 Mayıs 2011'de sözleşmeyi ilk imzalayan ve 24 Kasım 2011'de TBMM'de onaylayan ilk ülke oldu. Onay belgesi 14 Mart 2012 tarihinde Avrupa Konseyi Genel Sekreterliği’ne iletildi.

Kadına yönelik erkek şiddetinin önlenmesi noktasında kadınlar için hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi, AKP iktidarı ve yandaş medya tarafından sık sık hedef alınıyor. Yükümlülükleri gerektiği gibi yerine getirilmiyor.