Erdoğan ‘İşçilerle Buluşma’ programında, “Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta görünmüştür” iddiasında bulundu, halk krizden ve yoksulluktan şikayet ederken ekonomik verileri övdü. AKP’li Cumhurbaşkanı, maaşlarda çok ciddi artış ve iyileştirmeler yaptıklarını da savundu.

Erdoğan: Maaşlarda oldukça tatminkar artışlar, ücretlerde çok ciddi iyileştirmeler yaptık

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ‘İşçilerle Buluşma’ programında konuştu.

19 yıldır tek başına iktidarda olan Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta görünmüştür" iddiasında bulunurken ekonomik verileri övdü. Erdoğan, işçi ve memur maaşlarında çok ciddi artış ve iyileştirmeler yaptıklarını savundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Emeği ile, alın teri ile beden gücü ile çalışmanın hem yorgunluğunu hem de bu şekilde evine helal rızık götürmenin verdiği manevi hazzı çok iyi biliyoruz. Çalışmak kadar emeğinin karşılığını hakkıyla almanın ne kadar önemli olduğunun gayet farkındayız. Belediye başkanlığı döneminde sorumluluğunu üstlendiğimiz her yerde ve her makamda çalışanların haklarının teslimi için gayret gösterdik. Gerektiğinde bütçe imkânlarını zorlama, gerektiğinde başka kalemlerden fedakarlık yapma pahasına tercihimizi hep çalışanların emeklerinin karşılığını verme istikametinde kullandık. İmkan mümkün arasında bir denge kurma mecburiyetinde kalıyoruz.

Ülkemizin potansiyeline, milletimizin çalışkanlığına güvenerek çıkayı sürekli daha yükseğe çıkarıyoruz. Türkiye'nin istihdam sayısını 9,5 milyon artırırken, çalışanların gelir seviyesini katbekat yükselttik. Milli gelirimiz TL olarak yaklaşık 11 kat yükselirken, asgari ücretin 16 kata yakın artması bunun en somut örneklerinden biri.

Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta görünmüştür.

Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle insanımızın hayat kalitesini gelirlerini yükselterek refah seviyesi artırmak için mücadele ettik. 2023 hedeflerimizle Türkiye'yi her alanda olduğu gibi çalışanlarımızın gelir seviyesinde en üst sıralara çıkarmayı planladık. Son yıllarda ardı ardına yaşadığımız darbe, ekonomik saldırılar, salgın musibeti ve afetler sebebiyle biraz gecikmiş olsak ta bu hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız.

Son dönemde sanayi üretiminde ihracatta istihdamda, büyümede hızlı bir yükselişle salgın öncesi dönemin üzerine çıktık. Turizm başta olmak üzere hizmetler sektöründe hızlı bir toparlanma yaşlanıyor. Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor.

Tüm bu olumlu gelişmeler sayesinde hem işçilerimizin hem memurlarımızın toplu sözleşmelerinde oldukça tatminkar artışlar yapma imkanı sağladık. Geçtiğimiz ay imzalanan Kamu İşçileri Toplu Sözleşme İş sözleşmesiyle 700 bin kamu işçimizin ücretlerinde çok ciddi iyileştirmeler yaptık. Asgari ücret ile 4 bin lira arasında ücret alan işçilerimize seyyanen 500 TL zam yaptık.