Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun açılışında konuşan Erdoğan, CHP’yi hedef alarak, “Paris’i bildiği kadar İstanbul’u bilmeyenlerden fazla bir şey beklemiyoruz” dedi. 14 Mayıs vurgulu seçim mesajı da veren Erdoğan, "Şimdi ülkemiz yeni bir seçimin eşiğinde, bilhassa son 10 yılda yaşadıklarımızı şöyle bir gözünüzün önünden geçirin. Gezi olaylarından çukur eylemlerine, darbe girişimlerine kadar terör saldırılarına sayısız imtihandan geçtik. Yeni yönetim sistemine geçtiğimiz ayın hemen ertesinden başlayarak ekonomimizi mahvetme yolunda birçok adımlar attılar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan metro açılışında CHP’yi hedef aldı, 14 Mayıs mesajı verdi
Fotoğraf: AA

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında CHP’yi hedef alan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde siyaset yapan birilerinin ne İstanbul’dan ne de teknolojinin geldiği seviyeden haberleri var. Kağıthane’ye ‘Kağıttepe’ diyenlerden, Paris’i bildiği kadar İstanbul’u bilmeyenlerden fazla bir şey beklemiyoruz. Bunlar Türkiye’yi de İstanbul’u da bilmiyorlar. Kendi ülkelerinde yabancı bir turist gibi yaşıyorlar. Biz onlara rağmen İstanbul’un trafik sorununu raylı sistemlerle çözme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz.”

SEÇİM AÇIKLAMASI

Erdoğan daha sonra 14 Mayıs vurgulu seçim mesajı vererek şunları söyledi:

“Rahmetli Menderes’in, 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter söz milletindir’ diye başlattığı demokrasi devriminin tarihimizde ayrı bir yeri vardır. Her ne kadar sonu idam sehpasına çıkmış olsa da milli iradenin üstünlüğüne dayalı bu haykırış, daha sonra pek çok insana da ilham ve cesaret vermiştir. Biz de 20 önce ülkeyi yönetme sorumluluğunu devraldığımızda, ‘Yeter, söz de karar da milletindir’ diyerek bu kutlu adımı bir üst basamağa çıkardık.

Şimdi ülkemiz yeni bir seçimin eşiğinde, bilhassa son 10 yılda yaşadıklarımızı şöyle bir gözünüzün önünden geçirin. Gezi olaylarından çukur eylemlerine, darbe girişimlerine kadar terör saldırılarına sayısız imtihandan geçtik. Yeni yönetim sistemine geçtiğimiz ayın hemen ertesinden başlayarak ekonomimizi mahvetme yolunda birçok adımlar attılar. Ama başaramadılar. Başaramayacaklar. İşte şu anda İngiltere’nin hali ortada. Fransa’nın hali ortada. Almanya’nın hali ortada. Elhamdülillah, bizim halimiz de ortada. Bu imtihanların hepsinin üstesinden gelmeyi başardık.

"BU ŞEHRİ KİMSENİN İNSAFINA BIRAKAMAYIZ"

İstanbul konumu ve sahip olduğu potansiyeliyle Türkiye'nin en kıymetli hazinesi, en dinamik şehridir. Bu şehri kimsenin insafına bırakamayız. Bunun için hükümetlerimiz döneminde önemli projelerin merkezine İstanbul'u yerleştirdik. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma bütün bu adımları kararlılıkla attık. İstanbul'u Türkiye Yüzyılına hazırlayacak yatırımlar yaptık. Deprem başta olmak üzere tüm afetlere hazır olmak için kapsamlı adımlar attık. Raylı sistem öncelikli ulaşım projeleriyle şehri kitli kalmaktan kurtardık. Durmadık çalıştık.

“RAYLI SİSTEM AĞINI 380 KİLOMETRENİN ÜZERİNE ÇIKARMIŞ OLACAĞIZ”

Metroda çalışacak yerli tasarım ve üretim araçları da yine yerli bataryayla görev yapacak. Türkiye bu projeyle metro hattı inşasındaki gücünü ve kabiliyetini tüm dünyaya ispatlamıştır. Aynı şekilde İstanbul Havalimanı'ndan başlayıp Arnavutköy'den Halkalı'ya inecek metro hattı projemizdeki çalışmalar da süratle devam ediyor. Bunların yanında Bakırköy-Bağcılar, Başakşehir-Kayaşehir, Kazlıçeşme-Sirkeci, Altunizade-Bosna Bulvarı hatlarındaki çalışmalarımız sürüyor. Tüm bu projeleri tamamladığımızda İstanbul'un raylı sistem ağını 380 kilometrenin üzerine çıkarmış olacağız.

“İSTANBUL, DÜNYADA EN FAZLA RAYLI SİSTEM İNŞASI YAPILAN ŞEHİRLER ARASINDA”

İstanbul'da ilk metro hattının işletmeye açıldığı 1989 yılından sonra en büyük projeler bizim dönemimizde başladı ve sonrasında devam ettik. Son yıllarda devreye giren metro hatlarının da neredeyse tamamı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca inşa edilen projelerdir. Halen çoğunluğu yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yürütülen projeleriyle İstanbul, dünyada en fazla raylı sistem inşası yapılan şehirler arasında ilk sırada bulunuyor.

“BAY KEMAL, ‘1 KURUŞSUZ YATIRIMLARI ANLATIN’ DİYOR”

Hayata geçirdiğimiz her çalışmada sadece bugünün ihtiyaçları değil şehrin geleceğini de göz önünde bulundurduk. Devletimizin kasasından 1 kuruş çıkmadan yapılan İstanbul Havalimanı, bugün Avrupa'nın en yoğun dünyanın en iyi havalimanları arasında yer alıyor. Bay Kemal, 1 kuruşsuz yaptığınız yatırımları anlatın diyor. Bak Kamu özel iş birliği yatırımlarıdır bunlar. İGA'yı, Yavuz Sultan Selim'i, Osmangazi'yi böyle yaptık. Ama siz bunları öğrenene kadar çok zaman geçecek.

KANAL İSTANBUL KONUSU: ER GEÇ ÜLKEMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Dünyanın turizm, ulaşım, finans, kültür, sanat, spor merkezi olmak yolunda hızla ilerleyen İstanbul için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Kanal İstanbul projesini er ya da geç ülkemize kazandıracağız. Boğaz'ın yükü hafifleyecek, İstanbul'un değeri yükselecek. Eğer biz bunlara kulak vermiş olsaydık, metrosuz, yolsuz, şehirsiz bir İstanbul olacaktı.

“İSTANBUL’U ÇİRKİN BİNALARA HAPSETMEK İSTEYENLER...”

Suyu 110 km'den dağları delerek İstanbul'a getirdik. Çöpleri kaldırdık mı? Kaldırdık. Ümrani çöplüğündeki patlamayı hatırlayın. 39 vatandaşımız orada öldü. Bütün bunlarla beraber her ne yaptıysak İstanbul'u çirkin binalara hapsetmek isteyenlere rağmen yaptık. Kanal İstanbul'u da inşallah bu bakışla hayata geçireceğiz."

METRO 1 AY ÜCRETSİZ

Öte yandan Erdoğan, seçimler yaklaşırken 'hediye' vermeyi de ihmal etmedi ve yeni açılan metronun 1 ay boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.