Partisinin Trabzon il kongresine katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gara’daki ölümlere ilişkin yaptığı değerlendirmede “Şehitlerimiz var, ama biz biliyoruz ki, şehitlik yok oluş değildir.” dedi. “Gara düştü, Allah'ın izniyle iş bitti” ifadelerini kullanan Erdoğan, bakanların partilere yaptığı bilgilendirme ziyaretlerine ilişkin de konuşarak, Bahçeli'nin "Biz size inanıyoruz" demesi nedeniyle MHP'ye ziyaret yapılmadığını belirtti. Erdoğan'ın konuşması sırasında salondan "Reis bizi uzaya götür" sloganı atıldı.

Erdoğan: MHP, 'Bize gelmenize gerek yok, size inanıyoruz' dedi

AKP Trabzon 7. Olağan İl Kongresi'ne katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

“Birkaç gündür, yüreğimiz şehitlerimiz acıları ile buruk” diyen Erdoğan, “Yine bu hadise PKK terör örgütüne karşı içeride ve dışarıda merdiven altı işbirliği yapanların gerçek yüzünü gösterdi. PKK'ya PKK diyemeyen, teröre terör diyemeyen, katliama katliam diyemeyen, çevirdikleri fırıldakları saklamaya çalışan güruhun oyunu ortaya döküldü” yorumunu yaptı.

SERT MESAJLAR VERDİ

Konuşmasında sert mesajlar veren Erdoğan, “Dedik ya, hangi ine girerlerse girsinler, girdikleri inlerde bunları bulup, orada geberteceğiz. Şehitlerimiz var, ama biz biliyoruz ki, şehitlik yok oluş değildir. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak bilemezsiniz. Bu yolda yürüyenler zaten böyle yürüdüler. Son olarak 2 yüzbaşı bir başçavuş... Aileleri de, biz hepimiz de biliyoruz ki, onlar şehadete yürüdüler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Gara’daki ölümlerle ilgili Batı’ya da seslenerek, Türkiye’nin yanında kimseyi göremediklerini söyledi. “Ey Batı neredesiniz? Neden sustunuz?” diyen Erdoğan, “Siz de böyle bir şey olunca yaygaranızdan geçilmiyordu. Sesiniz çıksa da çıkmasa da, biz görevimizi biliyoruz. Bu teröristlere bu ülkede fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, “Gara hadisesi, sınırlarımız ötesinde güvenli bölge oluşturma kararımızı pekiştirdi. Önemli mesafe aldığımız harekatlarımızı, önümüzdeki dönemde tehditlerin yoğun olduğu bölgelere doğru genişleteceğiz. Gara önemli, sıkıntılı bir bölgeydi ve Gara düştü, Allah'ın izniyle iş bitti” ifadelerini kullandı.

MHP’YE GİDİLMEDİ

Gara hadisesiyle ilgili bakanların partilere yaptığı bilgilendirme ziyaretlerine de değinen Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bize gelmenize gerek yok” demesi üzerine MHP’ye gidilmediğini kaydetti. Erdoğan şunları dile getirdi:

“Bugün Milli Savunma Bakanım, İçişleri Bakanım bir heyet olarak önce CHP Genel Başkanı'nı ziyaret ettiler. Kendilerine bilgilendirme yaptılar. Ardından İYİ Parti'yi ziyaret edip onları da bilgilendirdiler. MHP Genel Başkanı, Cumhur İttifakımızın bir kanadı, sayın Devlet Bahçeli ise zaten ‘Biz sizi Meclis'te dinleyeceğiz, size inandık. Bize gelmenize gerek yok dedi’. Şu anda yola devam ediyoruz.”

REİS BİZİ UZAYA GÖTÜR

Erdoğan’ın Gara ile ilgili ‘terörle mücadele’ konusunda yaptığı konuşmadan birkaç dakika sonra salondakilerden “Reis bizi uzaya götür” sloganları yükseldi. Erdoğan bu sloganlara karşılık, “Bu çalışmanın ötesinde kim kazanırsa onu uzaya göndereceğiz. Bu bir bayan da olabilir ha! Erkek de olabilir. Kim kazanırsa o” dedi.