Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İstanbul’a geldi. Erdoğan ile Miçotakis arasındaki görüşme, saat 14.00'te Vahdettin Köşkü'nde başladı ve 16.20 sularında sona erdi. Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlıklara rağmen, iletişim kanallarının açık tutulması ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi: Anlaşmazlıklara rağmen iletişim kanalları açık tutulsun

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İstanbul'a geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Miçotakis, öncesinde Fener Rum Patrikhanesi'ne gelerek Ortodoksluk Bayramı ayinine katıldı.

Miçotakis’in uçağı saat 12.00'de Atatürk Havalimanı'na indi. Miçotakis, buradan Ortodoksluk Bayramı ayinine katılmak üzere Fener Rum Patrikhanesi'ne geçti.

Miçotakis, saat 14.00'de Vahdettin Köşkü'nde Erdoğan ile bir araya geldi. Liderlerin görüşmesi saat 16.20 sularında sona erdi.

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair konuların yanı sıra güncel jeopolitik gelişmeler ile Rusya-Ukrayna savaşının yansımaları dahil bölgesel ve uluslararası meseleler ele alındı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla değişen şartlarda, Türkiye ve Yunanistan'ın özel bir sorumluluk taşıdığına işaret edilen görüşmede, iki ülke arasında iş birliğinin artmasının ve pozitif gündeme odaklanmanın karşılıklı ve bölgesel faydaları üzerinde duruldu.

Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlıklara rağmen, iletişim kanallarının açık tutulması ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda mutabık kalındı.