Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Erdoğan, "Milletin iradesi üzerinde irade bilmiyorum" dedi. Erdoğan, 5. ve 9. sınıfların 2 Kasım'da yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu.

Erdoğan: Milletin iradesinin üstünde irade bilmiyorum

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "2023'e 3 yıl kaldı. Türkiye nice badireleri aştı. Gezi olaylarından 17-25 aralık kumpaslarına, siyasi ekonomik nice sinsi tuzakları başarıyla verdi. Attığımız adımları bildiğimiz ve gördüğümüz için yönümüzü şaşırmadık" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

►Pazar günü KKTC'de yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Ersin Tatar'ı şahsım milletim adına tebrik ediyorum.

►Kıbrıs Türklerinin sandıkta koydukları tercihi Türkiye ile birlikte ortak gelecek kurmanın nişanesi olarak görüyoruz.

►Karadeniz’de yapılan keşfin Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkali Kuyusundan da verimli keşif haberleri alacağız.

►Fatih sondaj gemisi önümüzdeki ay yine Sakarya gaz sahasındaki Türkali-1 kuyusunda sondaja başlayacak.

►Dün İbn-i Haldun Üniversitesi'ndeydik. İbn-i Haldun'un analizlerinden biri 'Coğrafya kaderdir' analizidir. Buradaki kader sözü dini anlamının ötesinde tarihi ve toplumsal bir değerlendirmeyi anlatır. Türkiye bir yanı Avrupa'ya ir yanı Asya'ya bir yanı Afrika'ya uzanan, kıtaları birbirine ayıran Akdeniz ve Karadeniz'i birbirine bağlayan coğrafyada yer alıyor.

►Türkiye tüm bu fotoğraf içinde huzur güven, refah içinde hedeflerine yürüyor.

►Bölgelerimizdeki tüm krizleri sınırlarımıza taşıma senaryoları oldu. Her yöntem devreye sokuldu. Tüm saldırıları boşa çıkarmayı, oyunları bozmayı başardık. Bu süreçte uluslararı kuruluşların, devletlerin çoğu ülkemize gösterdikleri çifte standartla gerçek yüzlerini ortaya koydu.

►Türkiye, bir yanı Avrupa'ya bir yanı Asya'ya bir yanı Afrika'ya uzanan Akdeniz ve Karadeniz gibi iki kadim denizi birbirine bağlayan coğrafyanın tam merkezinde yer alıyor. Bilindiği gibi tarih kitaplarının yeniden yazılmasına gerektirecek öneme sahip en eski yapı topluluğu Göbeklitepe'de bulunuyor.

►Elbette bölgemizdeki tüm krizleri sınırlarımızın içine taşıma planları oldu. Terör örgütlerinin saldırılarından darbe girişimine kadar her yöntem devreye sokuldu. Tüm saldırıları oyunları boşa çıkarmayı başardık.

►Bu süreçte uluslararası kuruluşların ülkemize karşı sergiledikleri çifte standartla gerçek yüzlerini ortaya koydular. Mazlumun, mağdurun, hakkın adaletin yanında dimdik yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye, büyüdükçe ve güçlendikçe dahil olduğu hususlar doğal olarak genişlemektedir.

►Libya'da bir darbecinin ülkeyi göz göre parçalamasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine tüm kalbimizle destek verdik, vereceğiz. Libya'da bir darbecinin ülkeyi göz göre parçalamasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Bin yıldır vatanımız olarak bu coğrafyadan bizi tasfiye etmeye çalışanlara daha çok kabuslar yaratacağız. Vatanımıza uzatılan her eli kıracağız, sürekli yeni cepheleri açılan mücadelemizin mesajlarını aktaracağız.

►Ne tarihte ne kendi siyasi hayatımda milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımadım, görmedim, bilmiyorum.

►2023'e 3 yıl kaldı. Türkiye nice badireleri aştı. Gezi olaylarından 17-25 aralık kumpaslarına, siyasi ekonomik nice sinsi tuzakları başarıyla verdi. Attığımız adımları bildiğimiz ve gördüğümüz için yönümüzü şaşırmadık.

►Günlük meselelerle uğraşırken gelecek vizyonunu şekillendirmeyi ihmal etmedik. 2023 vizyonumuzla milletimizin karşısına çıkacağız. her alanda yürüeyn bu hazırlıklar tamamlandığında önümüzeki 30 yılın yol haritasi elimizde olacak.

►Küresel düzeyde yaşanan yeniden yapılanma sürecinde ülkemizin tam olark nereye yöneleceği kararını vereceğiz. Siz dah 2023ten ulaşamadınız hangi 2053 hedefi diyeceğini biliyoruz. İstikamet doğru olduktan sonra er ya da geç gerçekleşeğini kabullenmelerini beklemiyoruz. Türkiyenin bugüne kadar gerçekleştirdiği yapısal reformalar çok daha büyük hamlelerin temeliydi. 2053 vizyonumuzun esasını oluştuacağız.

Eğitim sağlık adalet güvenlik ulaşım enerji tarım sanayi ticaret spor gibi mevcut altyapı üzerinde geleceğin Türkiye'sini kurmak üzere harekete geçiyoruz. Bu hususta da tek baktığımız yer milletimizdir.

►Temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı yapılacak, yerli aşıda iki haftada insan üzerinde denemeye ulaşlılacak. dünyadaki aşıların ülkemizde uygulanma konusunda önemli yol kat ettik. Önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir hedefimiz.

►Ortaokullarda 5. sınıflarda, liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitimi 2 Kasım'da başlatıyoruz. Diğer sınıfları da gelişmelere göre ilan edeceğiz. KÇÖ, işsizlik ödeneği gibi başlıklar altındaki hizmetlerimizi 39 milyar lirayı buldu.