AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'de yaptığı konuşmada muhalefete yüklenerek, "Onların gündeminde çoğunluğun sesini kısmak var, insanlarımızı kutuplaştırmak var" dedi.

Erdoğan muhalefete yüklendi: Onların gündeminde yıkım var, engellemek var

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin'de partisinin genişletilmiş il danışma toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde muhalefet liderleri vardı. Konuşmasına muhalefeti eleştirerek, "Onların gündeminde yıkım var, engellemek var, takoz olmak var. Onların gündeminde çoğunluğun sesini kısmak var, insanlarımızı kutuplaştırmak var. Onların gündeminde ötekileştirme var, milletimizin değerlerini aşağılamak var" dedi.

Erdoğan, "Muhalefet genel başkanları evlerinin odaları arasında dolaşırken biz doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün ülkeyi geziyoruz. Muhalefet sen ben kavgasında vakit öldürürken biz ülkemize hizmet için gece gündüz koşturuyoruz" diye devam etti.

Pazartesi günü New York'ta BM'nin karşısında 36 katlı Türkevini açılışını yapacaklarını söyleyen Erdoğan, muhalefetin en temel belediye hizmetlerini bile yerine getiremediğini iddia ederek, "Son günlerde yaşananlar muhalefetin Türkiye'nin bekası, esenliği, refahı gibi bir derdi olmadığını göstermiştir. Muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu hepimiz kurduk, bunların bırakın ülkeyi belediyelerini dahi yönetme becerilerinin olmadığına şahit olduk. Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa altında ezildiler. Millete verdikleri sözlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Artık illerde sular akmıyor sular. En temel belediye hizmetlerini dahi yerine getirmeyen bir beceriksizlikle muhatabız" diye konuştu.

"Bunlar destek verse de vermese de Türkiye'yi dünyanın güçlü bir ülkesi yapmaya devam ediyoruz" diyen Erdoğan şöyle deva etti:

"Onlar anlasa da anlamasa da biz Türkiye'yi büyütmeye, insanımızın refahını ve huzurunu artırmaya çalışıyoruz. Onlar destek verse de vermese de biz ülkemizin itibarını yükseltmeye, Türkiye'yi dünyanın güçlü bir ülkesi yapmaya devam ediyoruz.

Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizim mücadelemiz ülkemizi aydınlık yarına taşıma mücadelesi... Bizim tüm çabamız milletimizin birlik beraberliğini kardeşliğini korumak ve güçlendirmek içindir.

İnsanımızın içten söylediği 'Allah razı olsun' ifadesi dünyadaki tüm makamlara değişilmez. "

SEÇİM AÇIKLAMASI

Erdoğan, erken seçim iddialarına da yanıt vererek, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023'te inşallah Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini de gerçekleştireceğiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 2023'te sandıkta halkımızın nezdinde yeniden güven tazeleyerek millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Bunun için şimdiden planlı, programlı, aktif bir şekilde çalışmaya başlamalı, önümüzdeki süreyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" dedi.