AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, '100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde konuştu. Muhtarlara seslenen Erdoğan, "Bana muhtar bile olamaz diyorlardı" diye konuştu. Muhtarlara ilişkin yeni yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, "Muhtarlarımızın izin, hastalık veya başka sebeplerle görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri kesilmeyecek" ifadelerini kullandı. Konuşmasında, ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Ekonomide çarklar dönmeye devam ediyor, ihracatımız rekorlar kırıyor" dedi.

Erdoğan, muhtarlara seslendi: Bana 'Muhtar bile olamaz' diyorlardı
Fotoğraf: AA

Muhtarlara seslenen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bana muhtar bile olamaz diyorlardı" diye konuştu.

Erdoğan, Ankara'da 'Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı açıklamalarda, muhtarların çalışma şartlarına yönelik yeni yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını bildiren Erdoğan, muhtarların izin, hastalık veya başka sebeplerle görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödeneklerinin kesilmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, söz konusu düzenlemelere ilişkin şunları söyledi: "Kadın muhtarlarımızın doğum ve analık izinlerine ilişkin yasal düzenleme hazırlıklarımızda son aşamaya geldik. Muhtarlarımızın izin, hastalık veya başka sebeplerle görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri kesilmeyecek. Muhtarlık binalarının elektrik faturalarının ticari tarife yerine konut tarifesi üzerinden düzenlenmesi uygulamasını başlatıyoruz."

ENERJİ KRİZİ

Avrupa'daki doğalgaz krizine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Bizler vaktinde yaptığımız anlaşmalarla, attığımız diplomatik adımlarla nispeten çok daha rahat durumdayız" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye olarak bu krizi olabilecek en az hasarla atlatmanın, ülkemiz için büyük bir atılım fırsatına çevirme gayretindeyiz. Putin 'Türkiye'yi doğalgaz dağıtım merkezi yapacağız' dedi. Yani Avrupa doğalgazı bizden alacak. Bu öyle durup dururken olmuyor, bu aramızdaki diplomasiyle oluyor. Ekonomide çarklar dönmeye devam ediyor, ihracatımız rekorlar kırıyor. Tarımda bu sene verimli ve bereketli bir sezon geçiriyoruz. Otellerimizin doluluk oranları şu aylarda bile yaz mevsimini aratmıyor."

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizde tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyorum. 81 vilayetimizdeki muhtarlarımızın her birine, milletimize aşkla, sevdayla hizmet ettikleri için teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra ülkemiz demokrasine kazandırdığımız yeniliklerden birisi muhtar toplantısıdır. Toplam 52 ayrı buluşma gerçekleştirdik. Türkiye'nin dört bir köşesinden 38 bin muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde misafir ettik. Her buluşmamız aramızdaki muhabbet bağını geliştirdiğimiz bir demokrasi bayramına dönüştü.

Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra, ülkemize kazandırdıklarımızın biri, muhtar buluşmalarımızdır. Toplam 52 ayrı buluşma gerçekleştirdik. Türkiye'nin her yerinden muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde milletin evinde misafir ettik. Bu buluşmalar bir demokrasi bayramına dönüştü. Bana ne diyorlardı; 'Muhtar bile olamaz" e ne oldu? Bana bu başlığı atanlar rezil rüsva oldular. Bizden önce devletin de siyasetin de kapısı muhtarlara kapalı durumdaydı.

'MUHTAR KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNE DAHİ BAKMAYANLAR BİZDEN SONRA MUHTARLARIMIZI HATIRLADI'

Muhtarlarla aramızda tesis ettiğimiz bu güçlü bağ daha önce hiçbir siyasetçiye nasip olmamış bir şereftir. Daha önce muhtar kardeşlerimizin yüzüne dahi bakmayanlar bizden sonra muhtarlarımızı hatırladı. Şimdiye kadar sizi görmeyenler şimdi muhtarlarımızı vaat yağmuruna tuttular. Laf olsun diye düzenledikleri birkaç salon toplantısı dışına çıkamadılar. Bizim bu muhabbet iklimimizi asla tesis edemediler. Aramıza kimseyi sokmadan tam bir dayanışma içinde yaşamaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra ülkemiz demokrasine kazandırdığımız yeniliklerden birisi muhtar toplantısıdır. Toplam 52 ayrı buluşma gerçekleştirdik. Türkiye'nin dört bir köşesinden 38 bin muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde misafir ettik. Her buluşmamız aramızdaki muhabbet bağını geliştirdiğimiz bir demokrasi bayramına dönüştü. Muhtarlarımızla aramızda tesis ettiğimiz bu güçlü bağ herhalde hiçbir siyasetçiye nasip olmamıştır. Daha önce muhtar kardeşlerimizin yüzüne dahi bakmayanlar bizim toplantılarımızdan sonra birden muhtarlarımızı hatırladı. Bizim de sizinle aramızda gönülden gönüle kurulu bir köprü var. Biz muhtarlarımızla kalp diliyle konuşuyor, birbirimizi sadece Allah için seviyoruz. Şu tabloyu da kıskanacaklar, belki bizim şu sevdamızı çekemeyenler olacaktır. Onun için aşkınız, coşkunuz için her birinize teşekkür ediyor, Allah nazardan saklasın diyorum.

Göreve geldiğimizde sadece 97 lira olan muhtar ödeneceğini 57 kat artışla 5 bin 500 liraya yükselttik. Aynı zamanda 2 bin 232 lira olan muhtarlarımızın aylık SGK primlerinin de devlet tarafından karşılanmasını temin ettik. Tüm kadın muhtarlarımızın hizmet binalarını kameralı güvenlik sistemleriyle donatıyoruz. Bazı yeni müjdeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Kadın muhtarlarımızın doğum ve analık izinlerine ilişkin yasal düzenleme hazırlıklarımızda son aşamaya geldik. Yakında hazırladığımız teklifi Meclisimizin takdirine sunacağız. Kadın muhtarlarımızın yanı sıra tüm muhtarlarımız izin, hastalık veya başka sebeplerde görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri kesilmeyecek. Siz muhtarlarımıza yönelik az önce de izledik, muhtar akademisi projemizi hayata geçiriyoruz."