AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs parlamentosunda yaptığı konuşmada 'müjde' adını verdiği projeyi açıkladı. Erdoğan, "KKTC'nin cumhurbaşkanlığının ne doğru dürüst cumhurbaşkanlığı binası var ne de parlamento binası var. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanlığı'nın Külliyesi ile ilgili proje çalışmaları bitti ve inşaasına yakında başlıyoruz" dedi. Erdoğan 500 dönümlük araziye 'millet bahçesi' de yapılacağını söyledi.

Erdoğan, 'müjde'yi açıkladı: Kıbrıs'a yeni külliye yapılacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs parlamentosunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, geçen Cuma günü yaptığı açıklamada, Kıbrıs meclisinde yapacağı konuşmada bir ‘müjde’ vereceğini açıklamıştı.

‘Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda konuşan Erdoğan, "Kıbrıs davası büyük bir davadır. Bu dava, tarihiyle büyük, vicdanıyla büyük, mücadelesiyle büyük, 1974'te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük bir milletin davasıdır" dedi.

Ada'daki siyasi gerilimlere değinen ve 2004'te Annan Planı'nın referandum sonucunda başarısızlığa uğramasını hatırlatan Erdoğan, "Türk sözünde durur, Rum sözünde durmaz" ifadesini kullandı.

"KÜLLİYENİN İNŞAASINA BAŞLIYORUZ"

'Müjde'sini de açıklayan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'a yeni meclis ve cumhurbaşkanlığı külliyesinin yapılacağını söyledi. "KKTC'nin cumhurbaşkanlığının ne doğru dürüst cumhurbaşkanlığı binası var ne de parlamento binası var. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili çalışmanın projesi bitti, inşasına başlıyoruz" değerlendirmesini yapan Erdoğan, "Buralardan kurtulalım. Her şeyiyle ihtişamlı bir parlamento binamız olsun" dedi.

'GECEKONDU' BENZETMESİ

Kuzey Kıbrıs'ın şu anki Cumhurbaşkanlığı binasını 'gecekonduya' benzeten Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın düzgün bir Külliye ve binası yok. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanlığı'nın Külliyesi ile ilgili proje çalışmaları bitti ve inşaasına yakında başlıyoruz. İstiyoruz ki bir millet Bahçesi de yapalım istiyoruz. Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bunu inşallah projeyi hayata geçirerek birilerine göstereceğiz. Aynı zamanda parlamento binası yapacağız. Mileltvekillerimizin kendilerini özgür ve rahat hissedebilecekleri alanları olsun istiyoruz. 500 dönüm arazi tahsis ettik."

ASİLTÜRK VE BAHÇELİ DE YANINDA

Erdoğan bugün saat 14.10 itibarıyla Kıbrıs'a hareket etmişti.

Öte yandan Kabine üyelerinin yanı sıra ‘Kıbrıs Barış Harekatı’ döneminin İçişleri Bakanı olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kıbrıs'a gitti.