'Öğretmenler Günü' dolayısıyla Beştepe'de düzenlenen yemekte konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada isim vermeden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hatırlatan Erdoğan, "Kanun yürürlüğe girer girmez, kazanımlarına bakmadan birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Tamamı yalan yanlış bilgilerle devletimizle öğretmenlerimiz arasına fitne sokmaya çalıştılar" dedi.

Erdoğan öğretmenlere hitap etti, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdçaroğlu'nu hedef aldı. Eğitimcilerin de tepkisini çeken Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hatırlatan Erdoğan, isim vermeden, öğretmenlere "sınavı boykot edin" çağrısı yapan Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, "Kanun yürürlüğe girer girmez, kazanımlarına bakmadan birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Tamamı yalan yanlış bilgilerle devletimizle öğretmenlerimiz arasına fitne sokmaya çalıştılar" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle yemekte bir araya geldi.

"Öğretmenlerimizin canına kasteden alçaklara, döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Silahlı kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenledikleri hava harekatlarıyla saldırıların planlandığı ve gerçekleştirildiği terör yuvalarını darmadağın ediyorlar. Şu anda parlamentomuzda bundan rahatsız olan maalesef, ne idiği belirsiz birileri var. Bundan rahatsızlar. Niye rahatsızlar? Milli istihbarat, silahlı kuvvetler, polis teşkilatı niye kalkıp da bu insanlarla uğraşıyormuş. Evet, nerede bir terörist varsa bu milletin güvenlik teşkilatı, polisiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle orada olacak. Bunu bugün söylemiyoruz. Gabar'da da olacağız, Cudi'de de olacağız, Tendürek'te de olacağız. Velhasıl nerede varsa orada olacağız. Öğretmenimize eli kalkanın her şeyini darmadağın ederiz. Bu bundan sonra da böyle gidecek. Ülkemize yönelik terör tehdidi tamamen sona erene kadar sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Evlatlarımızı, 780 bin kilometre karenin hiçbir karışında terörün olmadığı, terör tehdidinin bulunmadığı bir Türkiye'de yaşatmakta kararlıyız. Rabb'im kahraman güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun."

"OKULLARIMIZI EN MODERN İİMKANLARLA DONATTIK"

Son 20 yıldır öğretmenlerin görevlerine ‘huzurla’ devam edebilmesi için pek çok adım attıklarını iddia eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Öğretmenler bilgisi ile beraber, tecrübesi ile beraber bizlere örnek oluyor. Öğretmen olmak bir cana dokunmaktır Öğretmenlerimiz eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşı olmakla birlikte karakterlerimizin de mimarıdır. Son 20 yıldır öğretmelerimizin görevlerini gönül huzuruyla yapabilmeleri için pek çok adım attık.

Okullarımızı bakımsızlıktan kurtardık. Her alanda en modern imkanlarla donattık. Eğitimin alt yapısını büyütürken, öğretmenlerimizi de ihmal etmedik. Bugüne kadar 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak eğitim ordumuzu güçlendirdik. Hâlâ görev başındaki 100 öğretmenden 75'inin atamasını biz yaptık. Bütçede aslan payını eğitime ayırdık. Eğitime ayrılan bütçe 20 yıl önce 7,5 milyar liraydı... Eğitime ayrılan bütçeyi 304 milyar liraya çıkardık. Nereden nereye... Önümüzdeki yıl eğitim için bütçeyi 651 milyar lira olarak belirledik.

"BOYKOT ÇAĞRISI YAPTILAR AMA ÖĞRETMENLERİMİZ BU KİRLİ OYUNA GELMEDİ"

Eğitime ilişkin her reformu, uzun istişareler neticesinde iyi hesap ederek tasarladık. Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayali olan öğretmenlik meslek kanunun da ortaya çıkardık. Bu kanunla amacımız, sizler için mesleki gelişiminize katkı sunacak bir kariyer sistemi inşa ederken, mali ve sosyal haklarınızı da iyileştirmekti.

Kanun yürürlüğe girer girmez, kazanımlarına bakmadan birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Tamamı yalan yanlış bilgilerle devletimizle öğretmenlerimiz arasına fitne sokmaya çalıştılar. Boykot çağrısı yaptılar ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi. Devletimizin kendilerine sunduğu tarihi fırsata sahip çıkan öğretmenlerimiz, siyaset simsarlarımıza cevabını vermişlerdir. Şartları taşıyan öğretmenlerin yüzde 95'i kariyer sistemine başvurmuştur.

Uzman öğretmenlik sınavında 422 bin 368 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı. Başöğretmenlik sınavında 66 bin 422 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla 66 bin 679 uzman öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı."