AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. Mirziyoyev, Erdoğan'a Özbekistan devlet nişanı verdi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Kapsamlı stratejik ortalık seviyesine çıkardığımız ilişkilerimizi daha da ileri taşıyacağımıza olan inancım tamdır" dedi.

Erdoğan Özbekistan'da: İlişkilerimizi daha da ileri taşıyacağımıza inancım tam

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Özbekistan'da, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Mirziyoyev ile Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi. Mirziyoyev, Erdoğan'a ülkenin en büyük devlet nişanı olan 'Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı' verdi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Erdoğan "Nişanın şahsıma tevcihi her anlamda ilişkilerimizin somut bir tezahürüdür. Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi sembolü olarak kabul ediyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

"İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması gerçekten İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün zaten bir heyet Türkiye'den oğlum da dahil olmak üzere İbn-i Haldun Üniversitesi'nden arkadaşlar Taşkent'e gelmişler ve orada çalışmalar yapmışlardır. Önce insan anlayışı ile gerçekleştirilen bu reformlar ile devlet adamlığını gösteren aziz kardeşim Şevket Mirziyoyev'e şükranlarımı ifade ediyorum.

Kapsamlı stratejik ortalık seviyesine çıkardığımız ilişkilerimizi daha da ileri taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Büyük bir onurla taşıyacağım Yüksek Düzeyli İmam Buhari nişanını almaktan duyduğum gururu ifade ediyor ve tüm Özbek kardeşlerime teşekkür ediyorum. Biz öğrencilik yıllarımızda İmam Buhari'yi Sahih Buhari isimli hadis eseriyle tanıdık. Bir numaralı hadis eseri tabii İmam Buhari'nin eseriydi. Bizim için en önemli kaynak eserdi. Herhangi bir hadis arayacaksak önce İmam Buhari'nin Sahih Buhari adlı eserine bakardık. Şimdi kardeşim burada böyle bir üniversiteyi kurduğu zaman inanıyorum ki burası çok ciddi bir ilim merkezi ve çekim merkezi olacaktır"