Erdoğan partisine kızdı: Fırsatçılık

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdaoğan Kızılcahamam'daki AKP kampının açılışında konuştu.

Erdoğan, açıklamasında partisine yönelik eleştirilerde bulundu. "Hiç kimsenin üstlendiği sorumluluğu yerine getirmeyip her şeyi bir üste, özellikle de şahsıma havale etme kolaycılığına hakkı yoktur" diyen Erdoğan, "Bu biz ciddi manada üzüyor. 'Efendi böyle istedi.' Haberimiz yok ama bunun istismarını yapanlar var" dedi. Erdoğan, "Bunların hepsi maalesef fırsatçılıktır. Bu fırsatlara izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Seçimin sonuçlarını göz önünde bulundurarak partimiz için en doğru adımları atmakta kararlıyız" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Kimse bize oy verme mecburiyetinde değil. Biz milletimizin gönlünü kazanarak bunu sağlayacağız" diye konuştu.

REFAH PARTİSİ GAFI

Erdoğan'ın konuşmasına 'Refah Partisi' gafı damga vurdu. Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, o anlarda "AK Parti" yerine Refah Partisi dedi. Erdoğan, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerimi şahsım katında tüm Refah Partisi olarak ifade etmek istiyorum" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Erdoğan'ı 'AK Parti, AK Parti, AK Parti' diye defalarca uyardı. O anlar Erdoğan'ın konuşmasını canlı yayınlayan kameralara yansıdı. Erdoğan, Akar'ın uyarısı üzerine 'AK Parti' dedi. Salondan gülme sesleri yükseldi.

PARTİSİNE KIZDI: FIRSATÇILIKTIR

Açıklamalarında partisine yönelik sert eleştirilerde bulundu. "Hiç kimsenin üstlendiği sorumluluğun yerine getirmeyip şahsıma havale etme kolaycılığına da hakkı yoktur" diyen Erdoğan, "Bu tabii bizi ciddi manada üzüyor. 'Beyefendi böyle istedi, efendi böyle talimat verdi' diyorlar. Bizim haberimiz yok.Tüm milletime duyuruyorum; Bunların hepsi maalesef fırsatçılıktır. Bu fırsatlara izin vermeyeceğiz. Hep birlikte işimizi en iyi şekilde yapacak, sorumlulukları üstleneceğiz" diye konuştu.

50+1 ÇELİŞKİSİ

Erdoğan, AKP'li Faruk Çelik'in gündeme getirdiği, Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1'in yüzde 40'a düşürülmesine ilişkin tartışmaya yönelik, "Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50'den 40'a düşürülmesiyle ilgili ne düşüncemiz ne niyetimiz ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Bu tür atıfta bulunanlar aynaya baksınlar. Biz bir şeyi kayda geçirdiğimiz zaman bu iş bitmiştir" dedi. Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda, 27. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve yüzde 50+1 tartışmalarına ilişkin, "Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Dolayısıyla konuşma yeri Meclis'tir. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Onun için iktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

AKP'Lİ ÇELİK GÜNDEME GETİRDİ, CHP'YE YÜKLENDİ

Erdoğan, AKP'li Çelik'in gündeme getirdiği yüzde 50+1'in düşürülmesini ilişkin CHP'ye yüklendi. Erdoğan, "Türkiye'de bir daha hiç kimsenin küçük bir azınlığa dayanarak millete zulüm etmemesi için bunu koruyacağız. CHP bundan kendine bir şey çıkarmaya çalışıyor. Bundan sana bir şey çıkmaz. Kemik de düşmez" diye konuştu.

FIRAT'IN DOĞUSU

Erdoğan, Fırat'ın doğusuna ilişkin şunları söyledi: "Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık. gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma ihtimali belki bugün belki yarın denecek kadar yakın. Hem karadan hem de havadan bu harekatı yöneteceğiz."

ENFLASYON ARTIŞINI GEZİ DİRENİŞİ'NE BAĞLADI

Erdoğan, TÜİK'İn yıllık yüzde 9,26 olarak açıkladığı enflasyon rakamına da değindi. "Faizi indirdikçe enflasyon da indi" diyen Erdoğan, "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirdik. Yeni ekonomi programı sonunda enflasyonu yüzde 5'in, işsizliği de yüzde 10'un altına indirmiş olacağız" dedi.

Enflasyondaki artışı Gezi Direnişi'ne bağlayan Erdoğan, "Faiz biz göreve geldiğimizde yüzde 63, enflasyon yüzde 30'du. Enflasyon 4.2'ye kadar indi. Ne yaptılar Gezi olaylarını patlattılar. Bir anda yüzde 40'ların üzerine faiz çıktı bu arada enflasyon da yüzde 30'ların üzerine tırmandı. Şimdi ise yeniden hamd olsun faiz indirilmek suretiyle enflasyonun da indiğini görüyoruz. Farklı etkenler de tabii ki var yok değil. Ama bu işin ana belirleyeni faizdir, faiz de enflasyonun tetikleyicisidir" diye konuştu.