AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili açıklamasında, Kanal İstanbul’un muhalefet tarafından engellendiğini belirtti ve Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turundan sonra alınacak neticeye göre bu konuda adım atılacağını söyledi. Erdoğan, “Kanal İstanbul’un her iki yakasında da lüks konutlar yapılacak. Pazar günü neticeyi alalım Kanal İstanbul’la ilgili adımları atacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan: Pazar günü neticeyi alalım Kanal İstanbul'la ilgili adım atacağız

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, “Pazar günü neticeyi alalım Kanal İstanbul’la ilgili adımları atacağız” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV ve AHaber ortak canlı yayınına katıldı, soruları yanıtladı.

Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili açıklamasında, Kanal İstanbul’un muhalefet tarafından engellendiğini belirtti ve Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turundan sonra alınacak neticeye göre bu konuda adım atılacağını söyledi. Erdoğan, “Kanal İstanbul’un her iki yakasında da lüks konutlar yapılacak. Pazar günü neticeyi alalım Kanal İstanbul’la ilgili adımları atacağız” dedi.

Erdoğan, enflasyonun da düşmeye başladığını söylediği açıklamasında, “Ekonomi programı sorunsuz ilerliyor” dedi.

"ERDOĞAN CUMHURİYET'İN TEMİNATIDIR"
Anayasa’da bulunan ilk 4 madde üzerinde değişiklik yapılacağı iddialarına ilişkin konuşan Erdoğan, “CHP Genel Başkanı’nın kapalı kapılar ardında yaptığı pazarlığın bir parçası da Anayasa’nın ilk 4 maddeyi değiştirmesidir. Az önce de dinledik yine terör örgütü uzantısı partiden biri ne diyor. ‘yüz yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz’ diyenler aynı kişinin Gazi Mustafa Kemal ile ilgili de söylemleri var işte ‘general olsa ne yazar sizi gibi it sürüleri’ gibi ifadeler kullanıyor. Ben burada yargımıza da şaşırıyorum. Bunların suç teşkil ettiği apaçık ortada. Diğer iki maddeyle ilgili en ufak sıkıntımız yok. Kimse endişe etmesin Erdoğan ve Cumhur İttifakı Cumhurun ve Cumhuriyetin teminatıdır. Nasıl 21 yıldır fırsat vermediysek bundan sonra da böyle bir yaklaşıma asla fırsat vermeyiz” ifadelerini kullandı.