Erdoğan, Putin görüşmesi başladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi başladı. Soçi'de bir araya gelen Erdoğan ile Putin'in görüşmede Barış Pınarı Harekatı'nı ele alması bekleniyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk ve Rus liderlerin görüşmesinde Suriye’nin kuzeydoğusundaki gelişmelerin ele alınacağını belirterek, Görüşme, "Son gelişmeler hakkında Türkiye’nin planlarını daha iyi anlamamıza yardımcı olacak." dedi.

Görüşme öncesi basının karşısına çıkan iki lider açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Görüşme fayda sağlayacak. Barış Pınarı Harekatı'na ciddi fırsat sağlayacak" dedi.

Putin ise Rusya ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilere de değinerek, "Son yıllarda ilişkilerimizin geldiği seviyenin bugün bölgemizdeki tüm sorunların çözülmesine yardımcı olacağına inanıyorum. Gerek Türkiye gerekse Rusya, bölgede bulunan tüm ülkelerin çıkarlarına uygun olarak bu bölgedeki tüm sorunların cevaplarını bulmamıza yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan Fidan da katıldı.