AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Berlin'de Libya Konferansı öncesi görüştü. Erdoğan, "Ortak çabamız sahada nispi sükunet sağladı ancak girişimlerimizin esas meyvesini Berlin Zirvesi'nin toplanabilmiş olmasıyla alacağız" dedi

Erdoğan, Putin ile Berlin'de görüştü: 'Ortak çabamız sahada nispi sükunet sağladı'

Almanya'da Libya Konferansı öncesi liderlerin ikili görüşmeleri devam ediyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. İkili görüşmeler öncesi Erdoğan ile Putin ortak açıklama yaptı.

Erdoğan, açıklamasında, "Libya'nın barış ve huzura kavuşabilmesi için Berlin Zirvesi'nde ateşkesin ve siyasi sürece dönüşün kabulü temin edilmelidir" dedi.

"Siyasi sürecin ve çözümün diğer evrelerinin uygulanabilmesi için Hafter'in saldırgan tutumunun sona ermesi gerekmektedir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ortak çabamız sahada nispi sükunet sağladı ancak girişimlerimizin esas meyvesini Berlin Zirvesi'nin toplanabilmiş olmasıyla alacağız."

erdogan-putin-ile-berlin-de-gorustu-ortak-cabamiz-sahada-nispi-sukunet-sagladi-677167-1.

PUTİN: DİYALOĞUN DEVAM EDECEĞİNİ UMUYORUZ

Erdoğan'ın ardından açıklamalarda bulunan Vladimir Putin, Rusya ve Türkiye'nin çeşitli konularda görüş ayrılıklarına rağmen kabul edilebilir mutabakatlar yapmayı öğrendiğini söyledi.

Rusya ve Türkiye'nin Libya'da ateşkes çağrısı yaparak çok güzel bir adım attığını belirten Putin, tarafların bu çağrıya kulak verdiğinin ve büyük çaplı silahlı eylemlerin sona erdiğinin altını çizdi.

Hafter'in Moskova'da taslak anlaşma metnini imzalamamasına ilişkin olarak Rusya'nın başkentinde yapılan görüşmede Libya'daki tüm sorunlara çözüm bulunamadığını söyleyen Putin, buna rağmen diyaloğun devam edeceğini umduklarını kaydetti.