AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geliyor. Gözler, İran'ın ABD üslerini vurmasının ardından gerçekleştirilecek zirveye çevrildi

Erdoğan, Putin ile buluşacak: Zirvede üç kritik başlık

Erdoğan Rusya’dan gelen doğal gazı Karadeniz’in altından Türkiye ve Avrupa’ya ulaştıran TürkAkım doğal gaz boru hattı projesinin açılışı için Putin'i ağırlayacak. TürkAkım projesinin açılışı bugün Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. İki lider ayrıca baş başa ve heyetler arası görüşmeler de gerçekleştirecek. Görüşmede üç kritik konu; Libya, İdlib ve ABD-İran gerginliği ana başlıklar olacak.

LİBYA

Libya’da Hafter güçlerine destek veren Rusya’nın attığı adımlar ile Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme süreci masadaki en kritik konu başlığı olacak.

İDLİB

Erdoğan-Putin görüşmesinde ikinci önemli konu İdlib olacak. Suriye'de zihatçıların son kalesi olan İdlib'de Türkiye ateşkes taraftarıyken Suriye ve İran ise kente yönelik operasyonlar düzenliyor. Erdoğan'ın konuyu bir kez daha gündeme getirip İdlib'de operasyonlara son verilmesini talep edeceği tahmin ediliyor.

İRAN

Erdoğan ve Putin, ABD’nin İranlı komutan Kasım Süleymani’yi öldürmesinin ardından bölgedeki gerginlik ve İran ile ABD’nin karşılıklı tehditleri de görüşmede ele alınacak konular arasında.

Putin, dün akşam İstanbul’a geldi. Suriye’deki temaslarının ardından Türkiye’ye hareket eden Putin’i taşıyan uçak, saat 21.00’de Atatürk Havalimanı’na indi.

Cumhurbaşkanlığı görüşme programını yayınladı:

12:30
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Başbaşa Görüşme (Haliç Kongre Merkezi)
15:00
TürkAkım Projesi Açılış Töreni (Haliç Kongre Merkezi)
17:00
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Yemek (Haliç Kongre Merkezi)