AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İdlib konulu bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Görüşmede İdlib konusu ele alındı. Erdoğan'ın, Putin ile görüşmesinde, İdlib'de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirttiği bildirildi. Görüşmeyle ilgili olarak Kremlin'den yapılan açıklamada da Putin ve Erdoğan, İdlib'le ilgili olarak temasları yoğunlaştırma konusunda mutabık olduğu kaydedildi.

LİBYA KRİZİ

Erdoğan ve Putin'in anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettiği görüşmede Libya'daki gelişmeler de ele alındı. Libya kriziyle ilgili olarak Rusya heyetinin, önümüzdeki hafta İstanbul'a geleceği kaydedildi.

Görüşmeyle ilgili olarak İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, rejimin İdlib’de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart olduğunu vurgulamış; İdlib’de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirtmiştir.

İki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya’daki gelişmeler de ele alınmıştır''

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Görüşmeyle ilgili olarak Kremlin'den yapılan açıklamada, "İki lider görüşmede, İdlip konusunda teması arttırma noktasında anlaştı" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, "Putin ve Erdoğan, İdlib'le ilgili olarak temasları yoğunlaştırma konusunda mutabık kaldı" denildi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, "Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız. Temenni ederim ki bu görüşmeyle de hayırlı bir adım atmış oluruz.Şu an itibariyle İdlib'deki tüm gelişmeleri tepeden tırnağa ele alacağız. Şu anda oradaki mücadele kararlı şekilde devam ediyor. Bu akşamki görüşmenin neticesi bizim oradaki tavrımızı belirleyecektir" ifadelerini kullanmıştı.