AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı ihracatının geçen yıla göre yüzde 12,9 oranında artışla 254,2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini dile getirerek, "Hedefimiz, Türkiye'nin dünyanın en çok ihracat yapan ilk 10 ülkesi arasındaki yerini almasını sağlamaktır" dedi. "2023'te Türkiye Yüzyılı için milletimizden son defa destek isterken" diyen Erdoğan, "son defa" ifadesini için "Seçime geliyoruz ya onun için söylüyorum" izahatında bulundu.

Erdoğan seçim mesajında 'son defa' dedi, ardından sözlerine açıklık getirdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki bir otelde 2022 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladı.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Sadece 2021 yılında son 50 yılın en iyi seviyesini yaşadık. İhracat tek başına 5,3 puanlık katkı yaptı. Ülkemizin küresel ihracattan aldığı pay ilk kez yüzde 1'in üzerine çıktı. ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Yatırımları kesintisiz sürdürmek, istihdamı 31 milyona çıkartmak, ihracatı yükselterek devam ettirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak... Tüm bu işleri başarmak öyle kolay değildir."

2022'nin ilk 3 çeyreğinde yüzde 6,2'lik bir büyüme kaydettiklerini belirten Erdoğan, "İhracatımız üreten ekonomimizin itici gücü olmaya devam ediyor" diye konuştu.

"Küresel olumsuzluklara rağmen 2022 yılı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 12,9 oranında artışla 254,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir" diyen Erdoğan, "Bu rakam, Cumhuriyet tarihimizin rekorudur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Hedefimiz, Türkiye'nin dünyanın en çok ihracat yapan ilk 10 ülkesi arasındaki yerini almasını sağlamaktır. Milli paramızla ticaret yaptığımız ülke ve millet sayısı 197'yi buldu" dedi.

TALİMAT VERDİ

"Dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm yatırımlarının bölge ayrımı yapmadan teşvik kapsamına alınması" ile ilgili talimat veren Erdoğan, "Yeşil dönüşüm yatırımlarının bölge ayrımı yapmadan teşvik kapsamına alınmasını istedi. Bakanıma talimat veriyorum. Evet, bunu hayata geçirelim" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, ABD'DEN SONRA İKİNCİ SIRADA"

Türkiye'nin ABD'den sonra dizi ihracatında ikinci sırada olduğunu belirten Erdoğan, "Dizi ve film ihracatımızın bu yıl 1,5 milyar doları aşarak tüm dünyada 1,5 milyar izleyiciye ulaşmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Erdoğan arıca yeni fuar merkezinin Atatürk Havalimanı'nın yanında kurulacağını açıkladı.

"2023'TE SON DEFA"

Erdoğan, açıklamasında seçim desteği isterken 'son defa' ifadesini kullandı. Ardından, "Seçime geliyoruz ya onun için söylüyorum" dedi: "2023'te Türkiye Yüzyılı için milletimizden son defa, seçime geliyoruz ya onun için söylüyorum, destek isterken bu hissiyatla hareket ediyorum."

Erdoğan, şöyle devam etti: "Lafla değil icraatla milletimizin huzuruna çıkıyoruz. İhracatımızı geliştirmek için de gece gündüz, azimle ve gayretle çalışıyoruz."