“14 Mayıs seçimleri tam manasıyla tarihi bir yol ayrımına dönüşmüştür” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni bir imtihanın eşiğindeyiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Tüm şer şebekeleri buraya odaklanmış durumda” diye de konuştu.

Erdoğan: Seçimler yol ayrımına dönüştü; yeni bir imtihanın eşiğindeyiz
Fotoğraf: AA

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Vakfı 52. Genel Kurulu'nda konuştu.

"Elbette her seçim önemlidir. 14 Mayıs seçimleri tam manasıyla tarihi bir yol ayrımına dönüşmüştür” diyen Erdoğan, “Yeni bir imtihanın eşiğindeyiz. Tüm şer şebekeleri buraya odaklanmış durumda. 14 Mayıs'ta bizler bu zaferi perçinlediğimiz zaman yeni bir dönem başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Muhalefeti de hedef alan Erdoğan, “Terör örgütleriyle bunlar dirsek dirseğe, bunlar ülkemize bizim ne kazandıracak? Milletimizin buradaki yükse feraseti inanıyorum ki 14 Mayıs’ta bu işi çözecektir. Ve bu sinsi niyetlerini de beyanatlarıyla en üst düzeyde ortaya koydular. Bu ülkeye siyasetçi belediye başkanı başbakan cumhurbaşkanı olarak hizmet eden bir kardeşiniz olarak 14 Mayıs’a asla ihtiras penceresinden bakmıyoruz. Biz siyasette de hayatta da o safhaları aşalı ok oldu. Artık tek gayemiz var o da ülkemizin menfaatleridir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bizleri bir araya getiren, hasret gidermemize vesile olan herkese teşekkür ediyorum. 1973'ten beri vakfımızın çatısı altında, fisebilillah hizmet etmiş tüm gönüllülerimize, hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu sene milletçe bir tarafta 11 ayın sultanı ramazana ulaşmanın sevincini, diğer tarafta depremde 50 binin üzerinde canımızı yitirmenin hüznünü birlikte yaşıyoruz.

Pek çok zorluğa rağmen Maraşlı ve Hataylı vatandaşlarımızın hayata yeniden tutunma azmine bizzat şahit olduk. Hepimizin depremzedelerimizin yanında olması, bu zor günlerinde onları yalnız bırakmaması gerekiyor. Vakfımızın tüm gönüldaşlarına samimi gayretleri, fedakarlıkları dolayısıyla tebriklerimi iletiyorum.

Burada şu gerçeğin altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bizler dayanışmanın gücüne inanan bir ümmetin mensuplarıyız. Komşusu açken tok yatmayı zül sayan bir medeniyetin ümmetleriyiz. Anadolu insanı elindekini ve avucundakini ihtiyaç sahipleri ile paylaşmayı sürdürüyor. Arama kurtarmadan gıda ve erzak teminine, barınmadan depremzedelerimize maddi manevi destek verilmesine kadar her alanda vakıflarımız aktif şekilde sahada koşturuyorlar.

Devletimizin ilgili kurumlarıyla iş birliği içerisinde depremin yaralarının bir an önce sarılması için canla başla gayret gösteriyorlar. Şov yapmadan, reklam ve algı peşinde koşmadan, sağ elin verdiğini sol ele duyurmadan, karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek gerçekten gurur verici işlere imza atıyorlar. Şöyle kalpten gelen bir Allah razı olsun niyazı için gecesini gündüzüne katan tüm vakıf ve derneklerimizi buradan tebrik ediyorum.

"ASALAKLARI KENDİ İHTİRASLARI İLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ"

Kalbinde haset olan, düşmanlık olanlarla yüreği milleti, insanlık için çarpanların farkı burada da görülüyor. Tek parti faşizmi ile yaşayan bir avuç kendini bilmezin, sizlerin bu samimiyetinden rahatsızlık duyduğunun farkındayız. Milletin ruh kökünden beslenmeyen, hayırlı iş yapılmasını istemeyen bu asalakları kendi ihtirasları ile baş başa bırakıyoruz. Deprem bölgesinde yaşayanlar başta olmak üzere insanımız kimin ne yaptığını gayet iyi görüyor. Vatandaşlarımız sizlerle tüm vakıf, dernek ve ilim-irfan kuruluşlarına teşekkür ediyor. Bu dualar bizi teşvik etmenin yanı sıra omuzlarımızdaki yükü ağırlaştırmaktadır. Yüzünü bize çevirmiş hiçbir kardeşimize mahcup olmama mesuliyetiyle karşı karşıyayız.

“TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Umudunu bize bağlamış hiçbir kardeşiminiz karşısında mahcup olmama zorunluluğumuz var, tehditlere asla boyun eğmeyeceğiz.

Kendi alanında güçlü bir geleneği temsil eden İlim Yayma Vakfımız davamızın bayraktarları arasında yer alıyor. Ülkemize ve milletimize hayırlı nesiller yetiştirmenin ceddiyle çalışıyor. Vakfımızın tedrisatından geçen binlerce kardeşimiz insanlığa hizmet ediyor. Bu fani dünyada mal, mülk, koltuk değil; ülkesine milletine, ümmete ve insanlığa hayırlı işler yapmaktır. Bizler kalıcı eserler için çalışan insanlarız. 40 yıldır siyasetin farklı kulvarlarında aziz millete aşkla hizmet ediyoruz. Allah'ın takdiri, milletimizin tensipleriyle başbakan, cumhurbaşkanı olarak çok önemli projelere imza attık. Bu aziz vatanı payidar kılmak, küresel nizamda hak ettiği yere ulaştırmak için çaba harcadık. Gerçekten çetin mücadeleler verdik.

"Mazlumları asla yalnız bırakmayacak, aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Ayaklarını, kollarını kaybeden Aleyna'mız var. Aleyna annesini ve babasını da kaybetti. Ne büyük bir imtihan. Bütün bu imtihanları aşacağız. Son günlerde daha iyi anladık ki aslında hepimiz birer faniyiz, bir can taşıyoruz onun da ne zaman alınacağını bilmiyoruz. Yarına çıkıp çıkmayacağımızın bilgisine sahip değiliz. Aslolan Allah'ın verdiği can emanetini hakkıyla teslim etmek ve gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır.

“KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİR 10 BİN 650 DOLARA YÜKSELDİ”

Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak Türkiye için Türk Milleti için çok önemli projelere imza attık. Her karışında bir şehit yatan bu aziz vatanı ilelebet payidar kılmak için yoğun çaba harcadık. Dünyadaki tüm mazlumların umudu olan bir Türkiye inşa etmek için gerçekten çetin mücadeleler erdik. 40 yıllı aşan bu zorlu süreçte ciddi sıkıntılarla sınamalarla karşılaştık. cumhuriyet mitinglerinden gezi olaylarına, 15 Temmuz alçak darbe teşebbüsüne kadar milletimizin iradesini gasp etmeye yönelik nica saldırıyı boşa çıkardık. Ekonomimizi büyüttük, demokrasimizi güçlendirdik, yasakları ortadan kaldırdık, Türk dış politikasına özgüven ve itibar kazandırdık. Şu anda kişi başı milli gelir 10 bin 650 dolara yükseldi.

"MİLLETİMİZİN 600 YILLIK HAYALİ OLAN TOGG'UN TESLİMATLARI BAŞLIYOR"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi başta olmak üzere hayata geçirdiğimiz reformlarla Türk siyasetinde tarihi bir değişimi geçirdik. bugün artık sürekli ekonomik ve siyasi krizlerle boğuşan değil, savunma sanayiinden terörle mücadeleye ulaşım sağlık ve enerjiye kadar her alanda başarılarıyla destan yazan bir Türkiye var. 1999 depremi sonrasında memur maaşlarını ancak IMF kredileriyle ödeyen bir Türkiye'den bugün hem işçisine memuruna emeklisine her türlü desteği eren bir Türkiye'ye kavuştuk. Hem asrın felaketiyle mücadele diyor hem de asrın projelerini gerçeğe dönüştürüyoruz. Emekli olmak için yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin vatandaşımızın taleplerini karşıladık. Milletimizin 600 yıllık hayali olan TOGG'un teslimatları başlıyor. İHA'mızı, SİHA'mızı yaptık. En üst segmentte jet uçağımızı yaptık.

Kendi öz yurdunda garipsin öz vatanında parya muamelesi gören Anadolu insanına bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu yeniden hissettirdik. Başörtülü kızlarımızı biz unutamayız. Sakalından giysisinden dolayı horlananları unutamayız. Askerdeki torunlarının yemin törenlerine katılamayan ninelerimizi unutamayız.

"KAST SİSTEMİNİ ORTADAN KALDIRDIK"

Hayata geçirdiğimiz sessiz devrimlerle bu ülkece yıllarca millete dikte edilen kast sistemini ortadan kaldırdık. Burası çok önemli. Sultan Ahmet'teyiz üstat konuşuyor. Konuşmasında 'Ayasofya açılacak hem de öyle açılacak ki adeta sayfalar açılırcasına açılacak' diyor.

MİLLET İTTİFAKI'NI HEDEF ALDI

Altılı Masa'da onları görüyorum, bulundukları gaflet uykusundan bir an önce uyanmalarını tavsiye ediyoruz. Ayasofya'nın, Büyük Çamlıca Camii'nin yanı sıra Taksim Camii'ni yaparak İstanbul'un sembollerinden biri haline getirdik. Birisi 'dolduramazlar Çamlıca'yı' dedi, ne oldu? Tıklım tıklım doldu. Bunlar bir şeyi ifade ediyor, inanç iman öyle bir cevher ki tekeden bile süt çıkartır süt.

Asırlık hayalleri 20 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim de eksiklerimiz kusurlarımız olmuştur. Samimiyetimize, gayretimize 85 milyonun hepsi şahittir.

"İlk gençlik yıllarımızdan itibaren bize dava şuurunu kazandıran ve bugünlere gelmemizde büyük emeği olan Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle yad ediyorum. Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi de rahmetle anıyorum. Rabbim Erbakan hocamızı ve Muhsin kardeşimizi cennetiyle, cemaliyle eylesin.

"YENİ BİR İMTİHANIN EŞİĞİNDEYİZ"

Elbette her seçim önemlidir. 14 Mayıs seçimleri tam manasıyla tarihi bir yol ayrımına dönüşmüştür. Yeni bir imtihanın eşiğindeyiz. Tüm şer şebekeleri buraya odaklanmış durumda. 14 Mayıs'ta bizler bu zaferi perçinlediğimiz zaman yeni bir dönem başlayacaktır.

Terör örgütleriyle bunlar dirsek dirseğe, bunlar ülkemize bizim ne kazandıracak? Milletimizin buradaki yükse feraseti inanıyorum ki 14 Mayıs’ta bu işi çözecektir. Ve bu sinsi niyetlerini de beyanatlarıyla en üst düzeyde ortaya koydular. Bu ülkeye siyasetçi belediye başkanı başbakan cumhurbaşkanı olarak hizmet eden bir kardeşiniz olarak 14 Mayıs’a asla ihtiras penceresinden bakmıyoruz. Biz siyasette de hayatta da o safhaları aşalı ok oldu. Artık tek gayemiz var o da ülkemizin menfaatleridir.”