Sultanbeyli'de Restorasyonu Tamamlanan 'Aydos Kalesi ve Sultan Korusu Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef aldı, seçim talimatları verdi. Başta CHP lideri Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefeti hedef aldığı konuşmasında "Bay bay Kemal'e 14 Mayıs'ta dersini vermeye hazır mısınız. Yandaşlarına ders vermeye hazır mısınız" diye konuşan Erdoğan, 2024 yerel seçimlerine işaret ederek "14 Mayıs'taki zafer aynı zamanda 3,5 yıldır kaynakları sömürülen, eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan seçimlere işaret etti, İBB için mesaj verdi: Kurtuluşun işareti olacak
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı ve CHP'yi hedef alarak, "Avrupa'nın 'aferin' demesine bunlar muhtaç. Bizim ise milletimin 'aferin' demesine ihtiyacımız var" diye konuştu. Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) CHP'li yönetimiyle ilgili de mesaj veren Erdoğan, 2024 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlere işaret ederek "14 Mayıs'taki zafer aynı zamanda 3,5 yıldır kaynakları sömürülen, eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır" dedi.

Sultanbeyli'de Restorasyonu Tamamlanan 'Aydos Kalesi ve Sultan Korusu Açılış Töreni'nde konuştu. Burada yaptığı konuşmada, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefet liderlerini hedef alan Erdoğan, "Bay bay Kemal'e 14 Mayıs'ta dersini vermeye hazır mısınız. Yandaşlarına ders vermeye hazır mısınız" diye konuştu.

"ÇÖP, ÇUKUR VE ÇAMUR; CHP BU DEMEK"

İstanbul'da belediye başkanlığı yaptığı dönemi anımsatan Erdoğan, İstanbul'u yeniden 'ayağa kadırdıklarını' söyledİ, "Biz gelmeden önce çöp, çukur ve çamur vardı İstanbul'da. CHP bu demek" şeklinde konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Devasa yatırımları yahu denizin altından geçirdiğimiz Marmaray ve Avrasya Tüneli'yle biz bu ülkede tarih yazdık. Fatih karadan kadırgaları yürüttü. Onun torunları olarak Marmara'nın altından raylı sistemi yürüttük. Bay bay Kemal var mı böyle eseriniz? Yanındakiler var mı böyle eseriniz. Büyükşehirler elinizde, ne yaptınız ya, söyleyin, şunu yaptık deyin. Hiç. İstanbul susuz muydu? İstanbul'a suyu 110 km'den Istranca dağlarını delerek biz getirmedik mi? Kardeşlerim bu bölgeler susuz değil miydi? Sakarya'dan suyu buraya getirmedik mi? Laf üretmedik, iş ürettik. Şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak imkanları yüzlerce kilometreden alıp taşıdık. Nerelerden nerelere geldik. İlçelerde de belediye başkanlarının verdiği mücadelenin yakın şahidiyiz.

HEDEFİNDE BABACAN VE DAVUTOĞLU VAR: BUNLAR ZAVALLI

Zavallı bunlar ya zavallı. Bunlar bizim yanımızda adam gibi yürüdü, bizden sonra kayboldu. Gözünü Amerika'ya, Avrupa'ya, başka yerlere dikip rotasını oralardan aldığı işarete göre belirleyenlerin böyle bir derdi de direnişi de gayreti de olamaz. Ne diyor, ben Davos'a gideceğim. Ne yapacak sana Davos? Davos'ta yanımda, ve o zaman IMF'in başında olan zat, onunla konuşuyoruz. Dedim ki 'Bak, buraya adamlarını gönderirsin, taksitlerini alırsın. Ama Türkiye Cumhuriyeti'ne talimat veremezsin.' 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. IMF'e olan borcu sıfırladık, bir daha kapıya sokmadık. Bu CHP, şu an o masanın etrafında olanlardan birileriyle otel lobilerinde IMF ile görüşmeye devam ettiler. Ve o zaman MB'nin rezervi 27,5 milyar dolardı, şimdi 128,5 milyar dolar oldu. Biz buyuz.

Şunu yıkacağız, bunu yıkacağız. Sen kimsin ya? Neyi yıkıyorsun ya? Öbür tarafta adaletten bahsedeceksin, bu milletin kuruşunu yedirmeyeceğiz diyeceksin, ee nasıl yıkacaksın? Türkiye'nin yapılanları yıkacak, durduracak bir yıkım ekibine değil, daha büyük eserler yapacak daha büyük hizmetler getirecek AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var. Milletimiz inşallah tercihini bir kez daha bu yönde yapacak."