Haftalık mizah dergileri Uykusuz ve LeMan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar’da görüşmesini kapağına taşıdı. Uykusuz'un kapağında Erdoğan'ın Sisi hakkında sarf ettiği "Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam" sözleri yer alırken LeMan ise Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin bir moda markası için bir araya geldiği fotoğrafı karikatürleştirerek gönderme yaptı.

Erdoğan-Sisi görüşmesi Uykusuz ve LeMan'ın kapağında

Haftalık mizah dergileri Uykusuz ve LeMan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 Dünya Kupası'nın açılışı için gittikleri Katar'da gerçekleştirdiği görüşmeyi kapağına taşıdı.

Uykusuz dergisi, Erdoğan'ın Sisi hakkında sarf ettiği "Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam" sözlerine yer verdi.

LeMan ise Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin bir moda markası için bir araya geldiği fotoğrafı karikatürleştirerek gönderme yaptı. LeMan kapakta, '2002 Rabia Kupası' başlığı ile Erdoğan ve Sisi'yi satranç oynarken karikatürleştirdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan’ın, daha 2019’daki İstanbul seçimlerinin tekrarı öncesinde “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?” ifadeleri hafızalardayken Sisi ile yaptığı görüşme, geçmişte Sisi hakkında söylediği sözleri akıllara getirmişti.

Erdoğan’ın, Sis hakkında daha önce kullandığı bazı ifadeler şöyle:

Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Mesele bu kadar önemli.

19 Haziran 2019 – İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarı öncesinde

Darbeyle başa geçen şu andaki zalim Sisi, 50'ye yakın kişiyi idam etmiştir. Batı bu idamlara sessiz kalmıştır. Avrupa ülkeleri idamı yasaklarken, katil Sisi'nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdi. Bu ikiyüzlülük değil çok yüzlülük.

17 Haziran 2019

Beni Sisi ile çok barıştırmak isteyenler var, asla kabul etmiyorum, etmem de. Neden? İşte bunlardan dolayı. Neden? Halkının yüzde 52 oyunu almış olan bir Mursi'yi ve arkadaşlarını cezaevine mahkum eden bir antidemokratla karşı karşıya gelmem, onunla aynı masada oturmam

13 Mart 2019

(Sisi ile görüşüp görüşmeyeceği sorusu üzerine) Şaka yapıyorsun herhalde. Böyle bir şey arkadaşlar söz konusu değil. Bizim gündemimizde böyle bir şey asla söz konusu değil. Böyle bir şeyin olabilmesi için çok ciddi bir defa olumlu istikamette adımların atılabilmesi lazım"

1 Mart 2015