AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Gerçek hayatta suç olan her şeyin internet ortamında da aynı karşılığı bulması şarttır" dedi.

Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplük, tam bir başıboş mecra haline dönüşmüştür

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Sosyal medya tam bir çöplük, tam bir başı boş mecra haline dönüşmüştür. Türkiye, insanların taciz edildiği, dolandırıldığı, lince tabii tutulduğu böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacak" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Gerçek hayatta suç olan her şeyin internet ortamında da aynı karşılığı bulması şarttır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz. Yerli 5G altyapısını kurmak için tüm firmalarımız hızlı ve etkin şekilde hareket etmelidir.

Siber saldırılar artık devletler düzeyine kadar çıktı, çok daha yıkıcı hale geldi. Türkiye de saldırılara hedef oluyor.

Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin güvenliği de o derece önemlidir. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalıdır.

Kamu ve özel sektöre ait veri merkezlerini bir düzene sokmamız şart. İlgili kurumlarımızdan çalışmaları süratle tamamlamalarını bekliyorum. Akıllı sistemlerle kullanılan saldırıları püskürtmenin yolu, daha akıllı sistemleri geliştirmek ve kullandırmaktır.

Ülkemizi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline dönüştüreceğiz.

Siber saldırılara konvansiyonel sistemlerle veya yöntemlerle karşı koymaya kalkmak, kurşunu kağıtla durdurmaya çalışmak gibidir.

İlk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A'nın tasarımı tamamlandı, mühendislik çalışmaları sürüyor, 2022'de uzaya göndermeyi planlıyoruz.

Siber zorbalıklar artıyor. Sosyal medya bu bakımdan başıboş bir mecra haline geldi. Buna izin vermeyeceğiz.

İnternetin sorunlu değil, sorumlu kullanımı giderek daha çok önemli hale gelmeye başladı. Teknoloji bağımlılığı bu tehditlerden sadece biridir. Günümüzde teknoloji bağımlılığı sebebiyle adeta 'modern köleler'e dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız."