AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görüşmesinde Rusya-Ukrayna savaşı, Yunanistan ile Türkiye ilişkileri ve Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki muhtıra ele alındı.

Erdoğan-Stoltenberg görüşmesi: Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini atılan adımlar belirleyecek
Fotoğraf: AA

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan'ın Stoltenberg'i kabulüne ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre görüşmede Rusya-Ukrayna Savaşı, Yunanistan ile ilişkiler ve Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü muhtıra ele alındı.

Erdoğan, görüşmede Rusya ve Ukrayna tarafıyla en üst düzeyde gerçekleştirdikleri diplomasi trafiği neticesinde tahıl koridorunun yeniden işlemeye başladığını belirterek ilerleyen dönemde anlaşmanın uzatılmasına odaklanacaklarını ifade etti.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasında çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi ve adil bir çözüme ulaşılabilmesi için müzakerelere dönülmesinin zaruri olduğunu vurguladı.

Yunanistan ile ilişkilere de değinilen görüşmede, Erdoğan bölgede gerginliği artıranın Türkiye olmadığını, Yunanistan'ın aklıselimle davranmaya ve diyaloğa yönlendirilmesinin faydalı olacağını dile getirdi.

Erdoğan, Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü muhtırasına ilişkin onay sürecinin hızını ve ne zaman nihayetleneceğini bu ülkelerce atılacak adımların belirleyeceğini kaydetti.

AA