Erdoğan, Cemal Kaşıkçı davasının dosyasından 3 hafta sonra Suudi Arabistan’da Kral Selman bin Abdülaziz El Suud ile bir araya geldi. Görüşme hakkında bir paylaşım yapan Erdoğan, "Tarihî, kültürel, beşerî bağlara sahip iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askerî, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz” dedi.

Erdoğan, Suudi Arabistan’da: Yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud'un daveti üzerine iki günlük ziyaret çerçevesinde eşi Emine Erdoğan ile Suudi Arabistan'ın Cidde kentine geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanında Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal tarafından karşılandı.

Karşılamada ayrıca, Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve Şeyma Nur Ulusoy, İİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Metin Eker, Cidde Başkonsolosu Mete Zaimoğlu, Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler ve Hava Ataşesi Ali Nadi Ünal, Cidde Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Hıfzı Oğuz Korkmaz, Cidde Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Güsamettin Erdoğan, Cidde Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Yunus Acar yer aldı.

ERDOĞAN’DAN PAYLAŞIM

Erdoğan’ın görüşme hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hâdimü’l Haremeyn’in daveti üzerine Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştirdik. Tarihî, kültürel, beşerî bağlara sahip iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askerî, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz” dedi.

Erdoğan, mesajlarının devamında, “Suudi Arabistan’la sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans gibi alanlarda iş birliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğuna inanıyoruz. Yenilenebilir ve temiz enerji teknolojileri başlıklarında ciddi potansiyelimizin olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

DEVİRDEN 3 HAFTA SONRA

Erdoğan, Suudia Arabistan yönetimi tarafından Türkiye’de öldürüldüğü iddia edilen Cemal Kaşıkçı hakkındaki davanın Suudi Arabistan’a devredilmesinden 3 hafta sonra ziyaret gerçekleştirmiş oldu. Kaşıkçı davası, 7 Nisan'da Suudi Arabistan'a devredilmişti.

(İHA)