AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partililerine yaptığı konuşmada "Ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine hala özlem duyanlar olduğunu biliyoruz. AK Parti'nin Türkiye'yi 18 yılda demokrasi ve ekonomide getirdiği seviyeyi görmemek için gözlerini kapatanları da biliyoruz," dedi.

Erdoğan: Tek parti faşizmine özlem duyanlar olduğunu biliyoruz

AKP'nin 7. Olağan Sakarya – Yalova – Kırklareli – Edirne - Çanakkale İl Kongrelerine canlı bağlantı ile katılan Genel Başkan Tayyip Erdoğan, muhalefete "Kendi partileri içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık ve ahlaksızlık ile yüzleşmeyenlere milletimizin ilk seçimde ağır bir ders vereceğini Cumhur İttifakı olarak görüyoruz. Bunları kendi karanlıkları ile çirkinlikleriyle baş başa bırakıyoruz," diye seslendi.

"Teşkilatlarda görev alacak arkadaşlardan büyük potansiyeli harekete geçirmesini istiyorum. Günün 24 saati, yılın 365 günü kesintisiz şekilde çalışacağız," diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"TEK PARTİ FAŞİZMİNE ÖZLEM DUYANLAR"

"Türkiye bugünlere kolay gelmedi. 1000 yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklarda elde ettiğimiz her kazanımın gerisinde milyonların emeği ve azmi, kanı vardır. Mücadelesiz geçen tek bir günümüz yoktur. Hala bize bu vatanı yakıştıramayanlar olduğunu biliyoruz. Milletimizi Çanakkale'de silmeye çalışanlara verdiğimiz cevabı hala hazmedemeyenler olduğunu biliyoruz. Ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine hala özlem duyanlar olduğunu biliyoruz. AK Parti'nin Türkiye'yi 18 yılda demokrasi ve ekonomide getirdiği seviyeyi görmemek için gözlerini kapatanları da biliyoruz.

Ellerinden kayıp giden tek parti dönemine özlem duyanlar olduğunu biliyoruz. Ve nihayet AK Parti'nin 18 yıllık iktidarında demokrasi ve ekonomide getirdiği seviyeyi görmemek için gözlerini kapatıp, kalplerini karartanları da biliyoruz.

Ana karnındaki çocuktan, okula giden evlatlarımıza, çalışanlarımızdan ömrünün son demlerindeki büyüklerimize kadar getirdiğimiz hizmetlerden yararlanmayan tek bir kişi bulamazsınız.Yakın tarihimizin en köklü reformunu yaparak, milli iradenin tahkimini yaparak bu yolu inşallah kapattık. Cumhurbaşkanlığı sisteminde milletin yarısından fazlasının oyunu alamayan kimseye ülkenin yönetimi teslim edilemez. Milletin oyunu alabilmek projelerle, hizmetlerle göz doldurmaktan geçiyor.

"DAHA ÇOK BEKLERLER..."

Vesayetin, terör örgütlerinin, darbecilerin oyunlarını boşa çıkartarak, tuzaklarını bozarak büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını sürdürüyoruz. İktidarı perde gerisinde yazılan senaryolarla elde etmeye çalışanların milli irade düşmanlığının sebebi budur. Alamadıkları yetkinin gaspla kendilerine takdimini bekleyenler daha çok beklerler.

Yakın tarihimizin köklü yönetim reformunu yaparak bu yolu tamamen kapattık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde milletin yarısından fazlasının desteğini alamayana milletin yönetimi teslim edilemez. Biz milletimizin karşısına 18 yıllık hizmet ve eser müktesebatımızla çıkıyoruz. 2023 hedeflerimizle çıkıyoruz, 2053 vizyonumuzu, 2071 hayallerimizi konuşuyoruz.

Şu dönemde sadece salgınla mücadele etmekle kalmıyor, küresel, siyasal ve ekonomik sistemin en üstüne çıkarmak için hazırlık yapıyoruz. Varsa bizimle rekabet edecek birileri her türlü yarışa hazırız. Yalan ve iftira üzerine kurulan polemiklerle milletin enerjisini heba edenlere eyvallahımız olmayacaktır.

2023 seçimlerinde milletimizin karşısına çok daha büyük vizyonla, çok daha büyük hedefle çıkacağız; çünkü biz Cumhur İttifakı'yız, çünkü biz AK Parti'yiz. Çünkü biz mazlumların ve mağdurların umudu Türkiye'yiz. Milletimizle yazacak çok daha başarı hikayeleri var."

Kendi partileri içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık ve ahlaksızlık ile yüzleşmeyenlere milletimizin ilk seçimde ağır bir ders vereceğini Cumhur İttifakı olarak görüyoruz. Bunları kendi karanlıkları ile çirkinlikleriyle baş başa bırakıyoruz."