AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Afganistan’dan çekilme kararına ilişkini, “Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir” değerlendirmesinde bulundu. ABD Başkanı Biden ile görüşmesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Çünkü biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Türkiye, Afganistan'da çok daha fazla sorumluluk alabilir

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ABD'nin Afganistan’dan çekilme kararı sonrasında, Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir” dedi.

AA’da yer alan habere göre AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de gazetecilerin sorularını yanıtladı, bölgesel konular ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'nin Afganistan’dan çekilme kararına ilişkin konuşan Erdoğan, Türkiye’nin burada çok daha fazla sorumluluk alabileceğini söyledi.

'BIDEN'A F-35 VE S-400 KONUSUNDA FARKLI BİR ADIM ATMAMIZI BEKLEMEYİN DEDİM'

ABD Başkanı Biden ile görüşmesine değinen Erdoğan, "Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Çünkü biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık" ifadesini kullandı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı devam eden aşılama çalışmalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Yoğun aşı süreci pek çok yerde rahatlama meydana getirdi. Temenni ederim ki eylül-ekim gibi biz de kendi aşımızı üretmiş oluruz" dedi.

'CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI BELLİ'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Cumhur İttifakı adayının belli olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bizim karşımıza kimin çıkacağı bizi pek de ilgilendirmiyor” şeklinde konuştu.

ZENGEZUR KORİDORU

Erdoğan, Zengezur koridoru konusunda da "Rusya tarafında geciktirme niyeti olduğuna ihtimal vermiyorum. Tam aksine yardımcı bir hava içinde. Yakın zamanda Putin'le ikili görüşme yapacağız" açıklamasında bulundu.