AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen arşiv sempozyumunda konuştu. Erdoğan ilk kez Ermeni soykırımını anma günü düzenleyecek Fransa’ya tepki göstererek “Hiçbir grup ya da devlet tarafından arşiv belgeleriyle kanıtlanamadı” ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasında “Ermeni meselesi ve terörle mücadele üzerinde Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkışanların geçmişinin kanlı olduğunu görüyoruz” dedi. Erdoğan’ın konuşmasından […]

Erdoğan: Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkışanların geçmişi kanlı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen arşiv sempozyumunda konuştu. Erdoğan ilk kez Ermeni soykırımını anma günü düzenleyecek Fransa’ya tepki göstererek “Hiçbir grup ya da devlet tarafından arşiv belgeleriyle kanıtlanamadı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında “Ermeni meselesi ve terörle mücadele üzerinde Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkışanların geçmişinin kanlı olduğunu görüyoruz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Aynı şekilde belgelerin restorasyonunda çok önemli adımlar atılmıştır. Artık bu konu başlı başına bir uzmanlık haline gelmiştir. Şimdi Rami Kışlası’nı da biz İstanbul’da hem kütüphane hem de bu tür çalışmaların yapılabileceği bir yer orada ayrıca kuracağız. Malum Ankara’da 5 milyon ciltlik kütüphanemiz bitmek üzere. İstanbul’da da Rami Kışlası’nı bir kütüphane haline getirip Türkiye’nin en büyüğü haline getireceğiz.

“Babı Ali evrak odasının numaralama sistemini bilmeden arşiv belgelerinin içinden çıkmak mümkün değildir. Osmanlı Türkçesi’nin başlangıç seviyesinden arşiv uzmanlığına kadar her düzeyde öğrenilmesini işte bunun için teşvik ediyoruz. Orta öğretimden başlayarak Osmanlı Türkçesi’nin yaygınlaştırmamız tarihimiz ve bağımızı güçlendirmenin yanında kültürel zenginlik bakımından çok fayda sağlayacaktır. öğretiyoruz. Sadece Osmanlı değil cumhuriyet tarihini bilmek için Osmanlı Türkçesi’ni bilmek elzemdir.

“Diriliş Ertuğrul dizisinin Osmanlı’ya ilgiyi nasıl artırdığını biliyorsunuz. Bu örnek bize önümüzdeki dönemde arşivlerimize ağırlık vermemiz gerektiğini gösteriyor.

“Ermeni meselesi ve terörle mücadele üzerinde Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkışanların geçmişinin kanlı olduğunu görüyoruz. Dünyadaki vahşetlerin hiçbirinde dahlimiz olmadığı gibi çoğu zaman bunun mağduru olduk. Milyonlarca Ahıska Türkünü trenlere doldurup ölüme gönderenleri unutmadık, unutmayacağız. Ruanda’da 800 bin insanı soykırımda kimlerin öldürdüğü aşikardır, failleri Fransızlardır. Bosna, Karabağ, Arakan’da milyonlarca masumu kimlerin vahşice katlettiğini, kimlerin destek verdiğini de biliyoruz.”