Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ‘terörle mücadele’ konusundaki durumunu belgesellerdeki aslanlara benzeterek, “Belgesellerde aslanlarla sırtlanların ilişkisini görmüşsünüzdür. Aslan güçlüyse, sırtlanlar etrafta dolaşır ama hiçbir şey yapamaz. Sonra da kuyruklarını kıstırıp giderler. Ama aslan zayıf duruma düştüğü an tüm sırtlanlar bir anda tepesine çöker, onu lime lime ederler” dedi.

Erdoğan, Türkiye’yi belgesellerdeki aslanlara benzetti: Lime lime ederler

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

“Şehitlerimiz ve gazilerimiz en büyük mükafatı Rabbimiz nezdinde alacaklardır. Nitekim Rabbimiz, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin, zira onlar diridirler ancak siz bunu bilemezsiniz’ buyuruyor” ifadelerini kullanan Erdoğan, Türkiye’nin ‘en küçük gevşeklik göstermesi durumunda’, karşısına Sevr'den beter dayatmalarla çıkılacağını savundu.

Erdoğan, Türkiye’nin ‘terörle mücadele’ konusundaki durumunu, belgesellerdeki aslanlara benzetti. “Bin yıldır bu topraklarda aldığımız nefesi bize çok görenler, hep üzerimize geldiler. Haçlı Seferlerinden İstiklal Harbimize kadar hep bu saldırılarda mücadele ettik. Bugün de terörle mücadele diye ifade ettiğimiz ama aslında çok daha kapsamlı bir çarpışmanın ifadesi olan kavgayı aynı amaçla veriyoruz” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘ASLAN GÜÇLÜYSE, SIRTLANLAR BİR ŞEY YAPAMAZ’

“Bazıları sanıyor ki biz bu mücadeleyi yürütmesek karşımızdakiler gizli-açık saldırılarından vazgeçecekler. Tam tersine, biz bu mücadelede en küçük bir gevşeklik gösterdiğimiz gün, Sevr’den beter dayatmalarla karşımıza çıkacaklardır. Belgesellerde aslanlarla sırtlanların ilişkisini görmüşsünüzdür. Aslan güçlüyse, sırtlanlar etrafta dolaşır ama hiçbir şey yapamaz. Sonra da kuyruklarını kıstırıp giderler. Ama aslan zayıf duruma düştüğü an tüm sırtlanlar bir anda tepesine çöker, onu lime lime ederler. İşte bunun için Türkiye hep güçlü olmak mecburiyetindedir.”

‘ANDIMIZ’ GÖNDERMESİ

Erdoğan ayrıca, Andımız tartışmalarına da değinerek, “Milli andımız olan İstiklal Marşı'mız bize niçin birlik olmamız, vatanımıza sahip çıkmamız, devletimizi güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor” mesajını verdi.