Türkmenistan'a giden ve burada Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile görüşen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmakta kararlı olduklarını dile getirdi.

Erdoğan, Türkmenistan’da: Hedefimiz ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak

Türkmenistan’a giden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Aşkabat'ta bulunan Oğuzhan Köşkü'nde Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından iki lider, baş başa görüşme gerçekleştirdi. Baş başa ve heyetler arası yapılan görüşmelerin ardından ikili anlaşmalar imzalandı.

Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile yapılan anlaşmaların ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Ata yurdumuz Türkmenistan'a gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. yıldönümünü bir kez daha tebrik ediyorum. Kardeşlik ilişkilerimiz çerçevesinde Türkmenistan'ı ve başarıyla sürdürdüğü bağımsızlık statüsünü desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye Türkmenistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkedir” dedi.

“Türkmenistan'a kardeşler meselesine hoş geldin diyorum” ifadelerini kullanan Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmakta kararlı olduklarını dile getirdi.

Erdoğan ayrıca, bugün imzalanan ortak bildirinin 9 maddeden oluştuğunu söyledi.