AKP Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’ndan Ukrayna’ya gitti. Burada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelen Erdoğan'ın, görüşme sonrası Zelenski ve Guterres ile ortak bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Ziyarette Erdoğan’a Mevlüt Çavuşoğlu, Hulusi Akar ve Hakan Fidan gibi isimlerin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik ediyor.

Ukrayna'da üçlü zirve: Erdoğan, Zelenski ve Guterres ile görüştü
Fotoğraf: AA

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmek için Rusya’nın işgal harekatı yürüttüğü Ukrayna’ya gitti.

Erdoğan, saat 14.40'ta Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda Zelenski ile bir araya geldi. İki saat süren görüşmenin ardından Guterres'in de katılımıyla üçlü görüşme gerçekleştirildi.

Potoçki Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen üçlü zirve, 40 dakika sürdü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Zirvenin ardından ortak basın açıklaması düzenlenmesi bekleniyor.

“TUR” özel uçağı ile saat 9.15’te Esenboğa Havalimanı’ndan hareket eden Erdoğan ve beraberindekileri, havalimanından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay uğurladı.

Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın aile şirketi Baykar’ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik ediyor.