AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin fahiş kiralar ve yurt yetersizliği gibi sorunlarını 'abartılı' buldu. Erdoğan, "Abartılacak bir sorun yok ki, ne abartıyorsun" ifadelerini kullandı.

Erdoğan üniversitelilerin barınma sorunuyla ilgili konuştu: Abartılacak bir sorun yok ki, ne abartıyorsun

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitti. Erdoğan, hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Fahiş fiyatlarla ilgili de konuşan Erdoğan, "Abartılacak bir sorun yok ki, ne abartıyorsun" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim işimiz böyle bir adaletsizlik, suistimal varsa bunun sorumlusu olan Bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Yurt konusunda Türkiye'de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bay Kemal'e kalırsa ne yaparsanız yapın yediremezsiniz, çünkü onun dünyası farklı. Dikili bir ağacı yok ama yalan bunda bol. Onunla beraber hareket eden bazı medya grupları var, onlar karalama kampanyasını sürdürüyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun şekilde yalan atıyor, bir senede bu sorunu bitirecekmiş. Abartılacak bir sorun yok ki, ne abartıyorsun. Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan adımlar hiçbir dönemde atılmış değil."