Erdoğan: Vakti zamanı geldiğinde bu kapılar açılır

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kaymakamlık kursu kura töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında "911 kilometre sınırı olarak eğer taciz ediliyorsak buna sessiz kalamayız" ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya yönelik Suriyeli mültecilere sınırları açarız tehditlerine devam eden Erdoğan, "'Kapıları açarız' dediğim zaman tutuşuyorlar, vakti zamanı geldiğinde bu kapılar açılır. Hadi bakalım siz de yüzbinleri ağırlayın, görelim. Burada 4 milyon var" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Kaymakamlarımız şoförün yanına oturmalı, kamyonete erzak mı koyacak, kömür mü yükleyecek ondan sonra da ev ev dolaşmalıdır. İçeriden gelen sese kulak vermelidir. Kaymakam ondan sonra da kolileri, kömürü hemen oraya indirivermeli.

Şimdi de uluslararası mücadelenin içindeyiz, yedi düvele karşı ayakta durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bağıranlar, çağıranlar, konuşanlar... Bunların hiçbirinin buraya sınırı var mı, yok. Biz 911 kilometre sınırı olan Türkiye olarak taciz ediliyorsak sessiz kalamayız. Her kazanımımızın gerisinde çok büyük emek ve fedakârlık; her kaybımızda ise acı vardır. Bize insanlık dersi vermeye kalkmalarını acı bir tebessümle karşılıyoruz. Ruanda da bir buçuk milyon insan öldüreceksin, Cezayir'de de bir o kadar, sonra bize insanlık dersi vereceksin. Kadife eldivenimizin içindeki demir yumruğu göstermekten geri durmayacağız.

Atalarımızın güzel bir lafı var, 'Bal bal demekle ağız tatlanmıyor' Balı getirin de yiyelim.

Avrupa Birliği'nin sonu samimiyetsizliği ve ikiyüzlülüğü nedeniyle gelecektir. Brexit boşuna gelmedi. 'Kapıları açarız' dediğim zaman tutuşuyorlar, vakti zamanı geldiğinde bu kapılar açılır. Hadi bakalım siz de yüzbinleri ağırlayın, görelim. Burada 4 milyon var.

Türkiye'ye yönelik terör saldırısının yaşandığı yerlerde kritik adımlar attık. Yurt içinde de teröristlere göz açtırmadık. 15 Temmuz darbe girişiminin biri de Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik stratejisini bozmaktı.

Bizim Suriye’nin toprak bütünlüğünde gözümüz yok. Bizim Türkiye’de de Suriye’de de Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Batı ülkeleri yatıyor kalkıyor ‘Kürtler’. Kürt dediğiniz zaman Kürt kardeşlerimizi terörist olarak nitelendirmiş oluyorsunuz. Bu bölgede barış için adımlar attık. Askeri seçeceğine hep en son başvurduk.

Devasa ülkelerin liderleri bu teröristlerin başları için masaya oturuyor ve sorunu çözmeye çalışıyorlar. Teröristi muhattap olarak karşınıza aldığınızda terörle mücadele olur mu? Böyle yapa yapa zaten bu iş bu hale geldi.

Siyasete ve diplomasiye olan saygımız gereği muhattaplarımıza niyetimizi ve hamlemizi söyledik. Barış Pınarı Harekâtı öncesinde ABD, Rusya, İran ve BM'ye haber verdik. Teröristlerin attığı havan topları ile 20 sivil şehit oldu, 7 askerimiz, Suriye Millî Ordusu'nda da 96 şehit oldu. Şimdi içeriden birileri 'Suriye Millî Ordusu' ile ne işiniz var?' diye bak gördün mü Mehmedimizle onlar göğüs göğüse çarpıştı.

Muhattaplarımız nihayet sesimize kulak verdi. Sonuçta harekâtımıza 120 saatlik ara verdik, 13 maddelik mutabakat metni ile duyurduk. Salı akşamı ABD, teröristlerin bölgeden çıktığı bilgisini yazılı olarak verdi. Bu arada karşımıza teröristler çıkarsa tepelemek de en tabii hakkımızdır, çünkü yazılı olarak bildirilmiştir.

Kamışlı ile Ayn El Arab bölgesi rejim güçlerinin kontrolüne bırakıldı. Salı günü Rusya lideri Putin'le yaptığımız görüşmede de mutabakata vardık. 10 maddelik mutabakatı da kamuoyuyla paylaştık. Terör örgütü mensupları sınırlarımızın 30 kilometrelik alanından dışarı çıkacak 150 saatte."