Erdoğan AKP'nin 100 bin üye kampanyasının etkinliğinde konuştu. Etkinlik, İstanbul Valiliği'nin dün karar verip dört saat sonra pazartesi gününe ertelediği koronavirüs yasakları sayesinde düzenlenebildi.

Erdoğan, valiliğe yasak erteleten etkinlikte konuştu: AKP'nin kaderiyle ülkenin kaderi bütünleşmiş!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul 100 Bin Yeni Üye Programı'nda konuştu.

İstanbul Valiliği, dün yapılan toplantı sonucunda İstanbul’da açık hava etkinliklerini yasaklama kararı almıştı. Gece 00:00’dan itibaren yürürlüğe girmesi beklenen yasak, 4 saat sonra yapılan olağanüstü toplantı ardından pazartesi gününe ertelenmişti.

Yasağın ertelenmesinin sebebi olan AKP’nin düzenlediği ve Erdoğan’ın da katıldığı etkinlik Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Salgın şartları sebebiyle sınırlı bir toplantı yapmak zorunda kaldık. Salgının engellemesi yürüyüşümüzü durduramaz.

- Salgınla mücadele kuralları üye çalışmalarında bizi yeni yöntemlere yöneltti.

- AK Parti 10.5 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın sayılı siyasi hareketlerinden biridir.

- 'Üye sayımız artıyor, ailemiz büyüyor' sloganıyla yürüttüğümüz bu çalışmanın bereketli bir şekilde neticelendiğini görüyoruz.

- Bu hareket ne kadar büyürse Türkiye demokrasisi de o derecede güçlenecektir.

- Sakarya Zaferi, bugün hala varlığımızı hazmedemeyip boş hevesler peşinde koşanların akıbetlerinin yine hüsran olacağının nişanesidir.

- Bugün geldiğimiz noktada AK Parti'nin kaderiyle ülkemizin kaderi bütünleşmiştir.

- Sadece sınırlarımız içerisinde değil, Irak’tan Suriye’ye, Akdeniz’den Ege’ye kadar emperyalizmin farklı yüzleriyle muhatap oluyoruz.

- O dönemde işgalcilere alkış tutanlar olduğu gibi bugün de farklı kisveler altında mandacılığı savunanlar var. Bugün de gavurun kılıcını sallayanlar var.

- O dönemde kalemini işgalcilerin emrine verenler olduğu gibi bugün de Batılı efendilerine şirinlik yapan kalemşörler var.

- Bir asır önce olduğu gibi bunların karşısında ise istikbali ve istiklali için gerekiyorsa kanının son damlasına kadar hazır bir millet var.

- Ya istiklal, ya ölüm parolasıyla Anadolu’yu yedi düvele dar eden Şerife bacılar, Sütçü İmamlar, Nene Hatunlar, Antepli Şahin beyler hâlâ aramızdadır.

- Gezi olayları ile fitili ateşlenen, 17-25 Aralık girişimiyle devam eden, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ayyuka çıkan saldırıların yegane hedefi 100 yıl önce yarım kalmış hesabı görmektir.

S&P’YE: KENDİNE ÇEKİDÜZEN VER

- Ülkemizi terörle, baskıyla, ekonomik tetikçileriyle hedef alanların amacı bizi onurlu ve kararlı duruşumuzdan vazgeçirmektir.

- S&P sen bir kendine çekidüzen ver, sen Türkiye’yi ekonomik yaptırımlarla bir yere çekemezsin.

- Bunu daha önce de yaptın, netice alamadın, bundan sonra da alamayacaksın.

MACRON’A: SÜREN AZ KALDI, GİDİCİSİN

- ‘Bizim problemimiz Türk milletiyle değil, bizim problemimiz Erdoğan’la’ diyor. Macron senin süren zaten az kaldı, gidicisin.

- Ben sana birkaç yıl önce ne demiştim? Bir telefon görüşmemizde “Tarih bilgin hiç yok, önce tarih öğren” demiştim. Türkiye’ye tarih dersi verme.

- 1 milyon Cezayirliyi siz öldürdünüz. Yüzbinlerce Libyalı’yı siz öldürdünüz. Bize insanlık dersi verme.

- Biz Osmanlı olarak buralara gittiğimizde insanlığı götürdük. Bunu hazmedemiyorlar, onun için çıldırıyorlar.

- Medya ve siyaset mühendisliklerine rağmen halen Türkiye’nin en güçlü partiysek bunun sebebi milletimizin basiret ve ferasetidir.

- Partimiz üzerinde oynanan oyunların hepsi başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

- ‘Bir taraftan sismik araştırmalar, öbür taraftan sondaj araştırmaları. Türkiye petrolü bulduysa vay halimize’ Çalış senin de olur. 2 tane sismik araştırma, 3 tane sondaj gemimiz var ve bunlarla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Rabbim inşallah bunun neticesini bize lütfedecek.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'de daha net ve ortak bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etmişti. Macron'un, "Biz Avrupalılar olarak Erdoğan'ın Türkiyesi'ne karşı güçlü olmalıyız" sözleri Dışişleri Bakanlığı tarafından eleştirilmiş; ilk açıklama ise AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten gelmişti. Çelik, "Macron 'sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan’la' demiş. Sömürgecilerin eski ve ahlaksız bir oyunudur bu. Halkları sömürmek içi sahte sevgi gösterisi sunar ama vatansever liderleri hedef alırlardı. Sömürgeci kafanın Cumhurbaşkanımızı hedef alması bizim için gururdur" demişti.

Muhalefet partisi CHP'nin Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Macron'un sözleri için, "CHP olarak kabul etmiyor kınıyoruz. Macron haddini bilmelidir" eleştirisinde bulunmuştu.