AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve MHP lideri Bahçeli'nin artarda yaptığı açıklamaların ardından YÖK baraj puanıyla ilgili çalışma başlattı.

Erdoğan ve Bahçeli konuştu, YÖK çalışma başlattı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavlarında baraj puanlarının düşürülmesine yönelik açıklamlarının ardından, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) konuyla ilgili olarak çalışma başlattığı öğrenildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta ATV, A Haber, A Para ve A News ortak yayınında katıldığı programda üniversite sınavına giren ve 180 puan barajının altında kalan gençlere bir şans verilmesi için çalışma yapılmasını istemişti.

Dün sosyal medya hesabından açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, Bizim bu konudaki görüş ve teklifimiz çok açıktır" diyen Bahçeli, salgın kaynaklı olarak genel başarı düzeyinin düştüğünü, barajın belirli ölçülerde aşağı çekilmesinin yüzbinlerce gencin tercih yapmasına imkân tanıyacağını açıkladı. Bahçeli, "TYT baraj puanının 140'a, AYT baraj puanının da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım" dedi.

ÇELİK: KURUMLAR TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLİYORDUR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Taban puan teklifi şu aşamada sonuca varılmış bir nokta değil. MYK'da bir değerlendirme olmadı. Gündem yangınlarla ilgiliydi. Kurumların görüşleri doğrultusunda çalışma oluştuğu zaman sayın Cumhurbaşkanımıza sunulduğu zaman bir sonuç ortaya çıkacaktır” demişti.

Çelik, “Cumhurbaşkanımızın söyledikleri sayın Bahçeli'nin önerileri kuramlar tarafından değerlendiriyordur” ifadesini kullandı.