Erdoğan ve Dodon'dan ortak basın açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova'da mevkidaşı İgor Dodon'la yaptığı ortak basın toplantısında, iki ülke ilişkilerinin stratejik ortaklık seviyesine çıkarıldığını söyledi. Erdoğan, "FETÖ, Moldova'da da devlete sızabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştükten sonra özel uçak "ANA" ile saat 12.15'te Moldova'nın başkenti Kişinev'e geldi. Kişinev Havalimanı'nda Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile eşi Galina Dodon tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçti.

İki ülke arasında stratejik ortaklık açıklamasını imzalayacak iki Cumhurbaşkanı, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün önce ikili daha sonra heyetler arası yaptığımız görüşmelerde ikili ilişkilerimizi etraflıca ele alma fırsatı bulduk. Moldova'nın toprak bütünlüğünün toprak bütünlüğünün korunması bizim için çok önemli.

"Moldova'nın toprak bütünlüğü bizim için çok önemli.

"FETÖ ile ortak mücadelemizde Türk halkının Moldovalı dostlarından beklentisi, gereken desteği tereddütsüz bir şekilde gösterebilmesidir. Bu haklı mücadeleye kara çalmak isteyenleri, Türkiye-Moldova dostluğuna yakışacak şekilde hareket etmeye davet ediyorum."

"Özellikle Silahlı Kuvvetlerimize sızmış, polisimize sızmış, yargımıza sızmış, devletimizin bütün kademlerine sızmış bir terör örgütüdür. Bu terör örgütü, aynı çalışmalarını şu anda Moldova'da da yapmak, devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir."

"Bazı olumsuz eleştirileri anlamakta zorlanıyorum. Bu proje Moldova'ya verdiğimiz önemi göstermektedir. Bu eleştirilerin bizim nazarımızda hiçbir etkisi yoktur.

"Bankalarımızla lgili iki devlet bankası Zıraat ve Halkbankası elemanlarını buraya göndermek suretiyle burada çalışma yaptılar. En kısa zamanda bu iki bankamızdan biri veya ikisi Moldova'da şubelerini açacakalr. Moldova halkı için uluslararası alanda finans ksımını rahattalacaklar.