İzmir’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’deki depreme ilişkin açıklamalar

İzmir’de Kandilli Rasathanesi’nin verdiği bilgiye göre saat 14.51’de 6.8 büyüklüğünde çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle Bornova ve Bayraklı’da bazı binaların çökerken, kent genelinde çok sayıda bina da hasar aldı.

Depremin ardından siyasi liderler açıklamalarda bulundu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’de meydana gelen #deprem'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik.”

‘DUALARIMIZ CAN KAYBI OLMAMASI İÇİN’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da depremin ardından İzmir ve çevre illerdeki yurttaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

“İzmir’de meydana gelen, çevre illerde de hissedilen #deprem nedeniyle bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız, can kaybının olmaması için.”

İMAMOĞLU VE YAVAŞ DA PAYLAŞIM YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da İzmir'deki depreme dair açıklama yaptı. İmamoğlu şöyle dedi:

"Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum."

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise İzmir depremine ilişkin şu tweeti attı:

"Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Depremin hissedildiği illerimizdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi bir kayıp yaşanmamasını diliyorum."