Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyona yönelik, "Yıl sonundan itibaren bu düşüşü daha net şekilde hissetmeye başlayacağız" dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonda düşüşün Şubat 2023’ten itibaren görüleceğini söylemişti. Konuşmasında, Tahıl Koridoru Anlşaması'na da değinen Nebati, buğdayın kile fiyatının 8,4 dolara kadar gerilemesini "Erdoğan etkisi" ifadeleriyle yorumladı.

Erdoğan ve Nebati'nin enflasyon yarışı: Yıl sonunu işaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun yıl sonunda düşüş eğilimine geçeceğini iddia etti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aksine yeni yıl öncesini işaret eden Nebati, "Enflasyonu yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren de bu düşüşü daha net şekilde hissetmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, enflasyonun, 'makul seviyelere' şubat ayında ineceğini iddia etmişti.

Nebati, Turkuvaz Medya Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Türkiye Çiftçi Zirvesi'nde konuştu, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi.

'BAŞARILARIMIZ YOK SAYILIYOR'

Burada yaptığı konuşmada, çözülmesi gereken sorunların başında enflasyon olduğunu kaydeden Nebati, “Ekonomide durgunluğa yer vermeden vatandaşların alım gücünü artırmaya yönelik mücadeleyi kararlılıkla devam ettiriyoruz. Enflasyonu da yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren de bu düşüşü daha net şekilde hissetmeye başlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin ‘tarihi başarılarının’ yok sayıldığını savunan Nebati, “Psikolojik harp uyguluyorlar” dedi.

Nebati, şu ifadeleri kullandı:

"Millete efendi değil, hizmetkar olarak geldiğimizin altını çizdik. Bugün küresel çalkantılara rağmen ülkemizin tarihi başarılarını yok sayan bir kesim vardır, olmaya da devam edecek. Bunlar bu çarpıtmalarla milletimize karşı psikolojik harp uyguluyorlar. Biz hep çalışmaya devam ediyoruz. Tüm algı oyunlarına rağmen çok şükür insanımızın ferasetiyle neyin ne olduğu çok net şekilde görülüyor."

YENİ KAVRAM ÜRETTİ: ERDOĞAN ETKİSİ

2022 yılı içinde 12 dolara kadar ulaşan buğdayın kile fiyatının Tahıl Koridoru Anlaşması sonrasında yüzde 25’e varan bir düşüşle 8,4 dolara kadar gerilediğini söyleyen Nebati, "Bu, kelimenin tam anlamıyla küresel gıda piyasalarında Erdoğan etkisidir" dedi.