AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü. Görüşmede İranlı bilim insanı Fahrizade suikasti ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan ve Ruhani 'Fahrizade suikastini' görüştü

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

FAHRİZADE MESAJI

Erdoğan, görüşmede, İranlı bilim insanı Muhsin Fahrizade’nin uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını ifade ederek, İran halkına ve Fahrizade’nin ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Suikastın zamanlamasına dikkati çeken Erdoğan, saldırının bölgenin barış ve huzurunu hedef aldığını, ancak bölgeyi istikrarsızlığa sürüklemek isteyen karanlık çevrelerin ümitlerinin bir kez daha boşa çıkarılacağına inandığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dağlık Karabağ'da artık yeni bir döneme girildiğini belirterek, bu dönemde de Azerbaycan’ın 'toprak bütünlüğü ve egemenliğine gölge düşürebilecek her türlü eylemden hassasiyetle kaçınılmasının fevkalade önemli' olduğunu; kalıcı barış ve istikrarın tesisinin yeni fırsat pencereleri açacağını, bunun Ermenistan dahil tüm bölge ülkelerinin yararına olacağını ifade etti.