Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında yaptığı açıklamada "toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek" diyen Erdoğan ve Soylu Çengelköy Polis Merkezi'nde görevli polislerle iftar yaptı.

Erdoğan ve Soylu, İçişleri'nin genelgesine uymadı: Çengelköy Polis Merkezi'nde iftar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında yaptığı açıklamada "Toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanlığı Genelgesiyle "Kesinlikle toplu iftar organizasyonları yapılmayacak" diyen Süleyman Soylu bugün Çengelköy Polis Merkezi'nde görevli polislerle basına kapalı iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kerem Aydınlar Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası Vahdettin Köşkü'ne geçen Erdoğan, gün boyu çalışmalarını Vahdettin Köşkü'nden yürüttü. Erdoğan, akşam ezanına yakın Çengelköy Polis Merkezi'ni ziyaret ederek iftarını karakolda görev yapan polislerle birlikte açtı.

Erdoğan, hafta başında yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kısıtlamaları kapsamında toplu iftarların yasaklandığını duyurmuştu. Erdoğan, bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iftar vermiş, bir sonraki gün de bir aileye misafir olmuştu.

Erdoğan, dün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile iftarda bir araya gelmişti.