AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABB Başkanı Mansur Yavaş arasında Beştepe’de gerçekleştirilen görüşmede kent sorunları konuşuldu. Yavaş, bakanlıklar ve bürokraside projelere ilişkin yaşanan tıkanmaları da gündeme getirdi

Erdoğan ve Yavaş Beştepe’de görüştü

BİRGÜN/ ANKARA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beştepe’de bir araya geldi. Bir saat süren görüşmede Yavaş’ın, Ankara’nın sorunları ile yapılması gerekenlere ilişkin görüşlerini dile getirdiği öğrenildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile daha önceden randevulaşan Yavaş, belediyenin 11 projesini Erdoğan'a aktardı. Görüşmede belediyeye otobüs alımı için imzalanması gereken belgelerin de masada olduğu da belirtildi. Diğer yandan 20 Ekim'de işletmesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçecek Ankapark da gündeme geldi.

BÜROKRASİDE YAŞANAN TIKANMALAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi de görüşmenin detaylarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Toplantıda Başkent Ankara'nın kent sorunları, yapılması planlanan projeler ve kimi alanlarda bürokraside yaşanan tıkanmaların aşılmasına dair başlıklar ele alınmıştır” ifadesi kullanıldı. Belediyeden, görüşmenin detaylarına yönelik yapılan açıklama şöyle:

“Kentimizin asırlık çınarı MKE Ankaragücü’nün mali sıkıntıları, fuar alanı inşaatında yaşanan sorunlar ve Gençlik Parkı’nın yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri konularında görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı’na başta su altyapı ve arıtma projeleri olmak üzere önemli projeler hakkında bilgi verilmiştir. Otobüs kredisi kullanımı, metro projeleri ve yeni yolların açılması gibi başlıklarda ilgili bakanlıklar ve bürokraside yaşanan tıkanmaların aşılması için destek talebinde bulunulmuştur.”

KILIÇDAROĞLU'NU BİLGİLENDİRDİ

erdogan-ve-yavas-bestepe-de-gorustu-775718-1.

Görüşmeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da önceden bilgisinin olduğu öğrenildi. Mansur Yavaş, Erdoğan'la görüşmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, bilgi verdi.