AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Türkiye ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada "Bu resmi ziyarette biz de resmi kabulümüzü yapacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Veliaht Prens gelecek biz de resmi kabulümüzü yapacağız
Fotoğraf: AA

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Hz. Ali Camii'de kıldığı cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

YUNANİSTAN İLE ADALAR GERİLİMİ

"Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi ve Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarını bitirdiğimizi ve Yunanistan ile Yüsek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısı yapmayacağız. Bu yıl yapılacak olan toplantıyı yapmıyoruz. Bundan daha açık bir rest olmaz. Yunanistan başının çaresine baksın.

PRENS SELMAN'IN ZİYARETİ

Çarşamba günü Veliaht Prens bu ziyareti gerçekleştiriyor. Ankara'da Külliye'de kendilerini kabul edeceğiz. Orada gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız. Bundan sonraki sürece yönelik Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz bunları değerlendirme fırsatını bulacağız. Bu bir resmi ziyarettir. Bu resmi ziyarette biz de resmi kabulümüzü yapacağız."

KAŞIKÇI CİNAYETİNDEN SONRA İLK ZİYARET

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra Türkiye'ye yapacağı ilk ziyareti çarşamba günü gerçekleştirecek.

Washington Post yazarı gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmüştü.

Kaşıkçı'nın Suudi devlet yetkililerinin talimatıyla öldürüldüğü iddiaları gündeme gelmişti. Kaşıkçı’nın Türkiye’de öldürülmesinin ardından açılan dava, Suudi Arabistan’a devredilmişti. Kaşıkçı hakkındaki davanın Suudi Arabistan’a devredilmesine muhalefet partileri tepki göstermişti.

Muhalefet kararı, Türkiye’nin döviz girdisi yaratma ihtiyacı nedeniyle atıldığını söyleyerek eleştirmişti.

Erdoğan da bu devirden üç hafta sonra Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud’un davetlisi olarak Suudi Arabistan’ı ziyaret etmişti. Erdoğan daha önce iktidar yetkililerince Kaşıkçı’nın ölüm emrini verdiği iddia edilen Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’la da görüşüp kucaklaşmıştı.